Spotify rykker sin platform over i Googles datacentre

5 kommentarer.  Hop til debatten
Pris og kvalitet har nu nået et niveau, hvor skyen giver bedre mening for streaming-tjenesten Spotify end at drive sine egne datacentre.
29. februar 2016 kl. 13:31
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Streaming-tjenesten Spotify er nu i færd med at sige farvel til sine egne datacentre og flytte platformen over på Googles cloud-infrastruktur. Det skriver Spotifys chef for udvikling og infrastruktur Nicholas Harteau i et blogindlæg.

Spotify har hidtil valgt at køre platformen på egne servere i egne datacentre eller hos co-location-udbydere, men nu er tiden inde til at rykke i skyen.

Mens mange andre internetbaserede tjenester, der er opstået i samme periode som Spotify, har valgt skyen fra begyndelsen, så har Spotify altså valgt selv at stå for infrastrukturen. Argumentet har været, at cloud-udbyderne ifølge Spotify ikke kunne levere en bedre kvalitet eller pris end Spotify selv.

I takt med at Spotify er rullet ud i flere lande, så har tjenesten imidlertid også været nødt til at etablere infrastruktur tæt på de nye brugere. Det er én af faktorerne til, at skyen i dag giver mening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den primære årsag til beslutningen er dog, at udbyderne i dag kan tilbyde infrastruktur på et niveau, der matcher, hvad Spotify selv kunne levere, og omkostningerne er lige så lave.

Når valget er faldet på Googles sky, så skyldes det ifølge Nicholas Harteau, at Spotify i forvejen benytter en række af Googles værktøjer til databehandling såsom Dataproc og BigQuery.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
29. februar 2016 kl. 16:12

...mens det hos Spotify koster 99kr om måneden for 1 bruger hvor man inddrager kundernes udstyr i infrastrukturen.

Det bliver spændende at se om de kan få det til at løbe rundt med skiftet til Cloud. Siden 2009 har Spotify levet på investorernes nåde - med et akkummuleret resultat på ca. minus 400m € ~ i omegnen af minus 3 mia DKK i perioden 2009-2014. Ingen af årene har man leveret et overskud (http://www.statista.com/statistics/244990/spotifys-revenue-and-net-income/) Gad vide hvor længe investorerne bliver ved med at holde hånden under dem.

4
29. februar 2016 kl. 16:07

Det ser ud til at Spotify vil fortsætte med at streame musikken fra Amazon (P2P er jo netop fortid), mens den øvrige digitale infrastruktur nu flytter til Google cloud. Amazon havde jo selvfølgelig gerne set om Spotify i stedet var gået all-in hos dem.

3
29. februar 2016 kl. 15:50

Det hænger meget fint sammen med at det så er blevet for dyrt at drifte det selv og at de derfor har søgt mod skyen.

2
29. februar 2016 kl. 15:11

Spotify udfasede deres P2P i begyndelsen af 2015.

1
29. februar 2016 kl. 13:42

Nu er begrebet "egne servere" hos Spotify noget man skal tage med et gran salt. Hidtil har det været sådan at de har brugt deres brugeres lagerplads og båndbredde, da man ved åbning af Spotify har indgået i deres p2p netværk - og så er det klart at cloud providers ikke kan følge med prismæssigt. Det kan godt være de også selv har haft nogle servere liggende, men det har nok været småting i det store regnskab. Dermed ikke sagt at jeg er utilfreds, jeg bruger stadig glædeligt servicen velvidende at en del af min båndbredde går videre til de andre brugere, men det siger noget om hvor glubsk musikbranchen er når Netflix kan få ubegrænsede film og serier til 2+ brugere til at løbe rundt for 79kr per måned på eget udstyr mens det hos Spotify koster 99kr om måneden for 1 bruger hvor man inddrager kundernes udstyr i infrastrukturen.