Spotify dræber langsomt dine lagerenheder

Illustration: Spotify
Den enormt populære musikstreamingstjeneste Spotify lagrer enorme mængder junkdata på dine harddiske. De forringer levetiden for dine enheder.

Opdateret

Musikstreamingstjenesten Spotify er enormt populær. Millioner af brugere benytter sig af applikationen på flere forskellige platforme, når de skal have deres daglige musikfix.

Uheldigvis rapporterer flere brugere et problem med streamingstjenesten på Mac, Linux og Windows.

Fejlen der bliver rapporteret handler om, at tjenesten henter flere gigabytes junk ned på brugerens lagerenheder. Det skriver Digital Trends.

Informationerne om fejlen stammer fra utallige rapporter på både Spotifys eget forum, Reddit og Hacker News.

Ifølge de indlæg man kan læse her, overfører Spotify massive datamængder til brugerens harddiske og SSD's, selv når Spotify står i tomgang.

700 gigabyte junk per dag

Problemet er så signifikant, at Spotify henter mellem 5 og 10 gigabyte data i timen til harddiskdrevet, hvilket akkumulerer op til 700 gigabyte junk, hvis man lader Spotify stå og kører i et døgn.

Det betyder ikke blot, at pladsen bliver unødvendigt brugt. Så meget unødvendigt data slider også på maskinen og forkorter levetiden.

Problemet ser ud til at involvere database filer herunder 'Mercury.db'. Der er manuelle metoder, hvorpå man kan komme problemet til livs, men løsningerne er temmelig uklare.

Det bedste man som bruger kan gøre er formentligt at lukke Spotify helt ned, afinstallere programmet og vente på at Spotify ordner problemet.

Spotify har kontaktet Version2 og skriver, at de er blevet gjort opmærksom på problemet via deres forum.

»Vi er blevet gjort opmærksomme på problemet, og alle potentielle bekymringer er nu løst i version 1.0.42, der i øjeblikket bliver udrullet til alle brugere,« fortæller
Fredrik Westin, der er nordisk presserådgiver.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#8 Joe Sørensen

Jeg tror ikke rigtig på historien. Der er rigtig mange computere der ikke slet kan gemme så store datamængder.

Men hvis det er sandt, så vil jeg ikke være bekymret for harddisken som sådan.

Har prøvet at skrive 100 GB om dagen, hver dag, til en samling consumer SSD diske. Nogle diske døde i første uge. Andre kører stadig. Så jeg er slet ikke så bange for at slide SSD diske op. ( Hint: Husk at firmware opdaterer Jeres diske )

Til gengæld, så får du ikke lov til at låne mit WiFi hvis du streamer så meget data. Det har var trods alt data som maskinen selv genererede i forbindelse med forskellige tests. Disken løb sjældent fuldt, fordi der blev slettet lige så meget som der blev skrevet.

 • 1
 • 0
#9 Tomas Kjersgaard

Man kan læse lidt mere her: https://www.extremetech.com/computing/239268-spotify-may-killing-ssd

Husk også at billige mekaniske harddiske har en "workload rating" på 55 TB per. år i 5 år eller 275 TB i alt. Det tal inkluderer både læsninger og skrivninger! Mange SSD disk holder i praksis længere end det. Læsninger slider tilsyneladende ikke en SSD.

 • 2
 • 0
#10 Kenn Nielsen
 • 0
 • 0
#13 Henrik Hausner

Mon ikke det "bare" en den helt normale Spotify cache feature?

Altså den der decentralisere download af populære numre?

Alle spotifybrugere, er jo med i netværket mht. up- og download. Altså, hvis jeg henter en melodi og min nabo også gerne vil høre den, så vil den med stor sandsynlighed bliver hentet fra min HDD/forbindelse, fremfor hos spotify, pga, min forbindelse er hurtigst, set fra naboens side.

Denne feature kan, med succes, blokeres i en FW.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere