Spoofing-svindlere ringer i politiets navn: »Hele landet oplever det her«

24. november 2020 kl. 03:4510
Spoofing-svindlere ringer i politiets navn: »Hele landet oplever det her«
Illustration: Rigspolitiet.
Spoofing er et velkendt problem, og flere danske myndigheder bliver misbrugt i forbindelse med fænomenet, der tillader enhver dansktalende svindler at ringe fra Skat, Politiet eller offerets bank.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Hej, det er Roland Klein. Jeg ringer fra Rigspolitiets Center for Internetkriminalitet og jeg har en mistanke om, at dit NemID og Dankort er blevet misbrugt. Derfor skal jeg høre, om du har oplevet noget mistænkeligt og i øvrigt bede om dine oplysninger, så vi kan spærre det hurtigst muligt.«

Sådan kunne det lyde, når svindlere misbruger forskellige politikredses egne numre, eller måske endda 114, til at ringe til uvidende borgere for at franarre dem deres oplysninger.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
27. november 2020 kl. 12:28

Ja god ide. Og så svarer politiet det bestemmer jeg. De er da fuldstændig fløjentende ligeglade med loven. Rigspolitichefen igorede kontaordre fra Justistministeren. Fødevarministeriet der udsender daglige bekendtgørelser der virker sammed ag efter kl 18:00 kunne ikke finde ud af at sende et demnti på mindre end 4 dage - det er selvmodsigende og helt utroværdigt. For hvordan kunne de så udsende de daglige bekendtgørelser.

8
26. november 2020 kl. 19:41

Jeg har en VOIP-udbyder, der tillader jeg bruger et hvilket som helst telefonnr, i hvilket som helst land.

Hvilket jeg naturligvis ikke gør ;-)

Og jeg siger ikke hvor.

7
26. november 2020 kl. 08:04

Det går nok ikke længe før at svindlere ringer og siger de er fra datapolitiet, og kræver vi skal slette alle vores harddiske, fordi en coronavirus er løs på computernettet i den pågældende del af landet.

Hvis politiet skulle ringe til mig eller på anden vis konfrontere mig, tror jeg at den første ting jeg vil bede om er at identificere sig, samt fortælle mig, hvilken lov det er de mener der giver dem hjemmel til at kontakte mig.

Politiet er tydeligvis ikke til at stole på, men lader sig gerne trække rundt i manegen og lader sig misbruge som magthavernes forlængede arm.

4
25. november 2020 kl. 15:26

Det stikker helt af lige pt.

I sidste uge var der nogen der ringede til minkavlerne og udgav sig for at være betjente med lovhjemmel til at beordre minkavlerne til at aflive deres mink og derefter udstikke trusler hvis minkavlerne ikke makkede ret.

Man burde kunne have tillid til at når nogen ringer og siger de er fra politiet, at de så ER fra politiet og at de ikke er i gang med at svindle folk...Til at give sine NemID login oplysinger, eller til at aflive sine mink.

2
24. november 2020 kl. 11:02

Politiets telefonnummer er blevet brugt til ulovligheder. . . . . .

1
24. november 2020 kl. 08:57

Der er to ting der gør sig gælende:

  1. Teleselskaberne ønsker ikke at gøre det nemt at anmelde den her slags. Kun TDC har en decideret side til det.

  2. Teleselskaberne blokerer ikke for de netværk hvor kaldene kommer fra fordi... penge. Teleselskaberne kan nemt blokere for et netværk, men de tjener jo på det her, så hvad skulle incitamentet være.

Jeg kan uden bæven i stemmen sige, at årsagen er penge, og der er intet i den her verden udover lovkrav, som gør at teleselskaberne får fingrene ud af kagedåsen. Det rager dem noget så eftertrykkeligt.