Splittede Linux-projekter til routere lader til at finde sammen igen

Illustration:
OpenWRT og LEDE ser ud til at fortsætte under OpenWRT-navnet.

De to konkurrerende Linux-software-distributioner til routere, OpenWRT og LEDE, ser ud til at samle sig og fortsætte under OpenWRT-navnet.

Det fortæller The Register, der har fulgt sagen.

Den har sit udspring tilbage i march 2016, da en gruppe udviklere valgte at lave en fork af OpenWRT, som de kaldte Linux Embedded Development Environment (LEDE). Årsagen til fork-beslutningen var ifølge The Register blandt andet, at udviklerne ønskede at lave en distribution, som var mere transparent og demokratisk end de mente OpenWRT var.

Men omkring jul 2016 begyndte de to udvikler-grupperinger dog på en dialog i forhold til at samle projekterne igen.

LEDE's GitHUB-repository lukkes

Parterne er nu blevet enige om en aftale, som John Crispin fra LEDE bringer her. Før aftalen bliver en realitet, skal den endeligt vedtages ved en afstemning i løbet af de næste 14 dage.

Ifølge The Register indebærer betingelserne i aftalen, at LEDE kommer til at høre under OpenWRT igen, og dermed bliver OpenWRT også det navn, der fortsat vil blive anvendt - ikke LEDE.

En del af aftalen er også at lukke LEDE's GitHUB-repository, og så skal LEDE-sitet genopbygges, så det bliver brandet under OpenWRT. Selve koden bag LEDE fortsætter dog med at eksistere, da OpenWRT-projektet også bliver forpligtet til at gøre forkede udgaver af koden tilgængelige.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Benjamin Balder

OpenWRT er klart et solidt projekt, men man kan godt mærke og se i community forums, at det bliver et stort problem, når vejledning til problemer med nyere routere altid er "jamen så prøv lige den nye LEDE, der har de vistnok fikset XYZ" og vice versa.

Minder lidt om at Canonical lukker Unity for at gå med i Gnome. Det er smukt, at man på den måde indser, at samarbejde og community er vigtigere end kortsigtet innovation (lidt groft sagt).

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere