Spionsagen: Fem hjemsendte medarbejdere får lov til at arbejde igen

Illustration: Forsvarets Efterretningstjeneste
De fem medarbejdere, der tidligere er blevet hjemsendt på grund af spionsagen i Forsvarets Efterretningstjeneste får nu lov til at vende tilbage til arbejde. De må dog ikke vende tilbage til selve efterretningstjenesten, mens sagen undersøges.

Fem medarbejdere og chefer, der er blevet hjemsendt i forbindelse med skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), har nu fået lov til at komme på arbejde igen.

Det skriver DR Nyheder.

De fem medarbejdere tæller blandt andre Thomas Ahrenkiel, der er tidligere FE-chef. Derudover blev nuværende FE-chef Lars Findsen også hjemsendt sammen med to ledende medarbejdere og en yderligere FE-medarbejder.

Ifølge en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet kan de fem medarbejdere dog ikke vende tilbage til deres gamle stillinger, så længe sagen om FE undersøges.

Sagen handler om, hvorvidt spiontjenesten brød loven ved at indsamle og videregive en stor mængde oplysninger om danskere.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har løbende oplyst, at medarbejderne var hjemsendt midlertidigt, og at det skulle vurderes, om de kunne vende tilbage i arbejde.

Ifølge DR Nyheder er det ikke afklaret endnu, hvilke stillinger de forskellige medarbejdere vil blive tilbudt at vende tilbage til, men Forsvarsministeriet har oplyst, at medarbejderne vil få den samme løn som i de stillinger, de blev hjemsendt fra.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere