Spiludviklers medarbejdere blev lovet lønforhøjelser: Nu er de fyret i stedet

Raven Software har blandt andet arbejdet på Call of Duty: Black Ops Cold War Illustration: Activision Blizzard
Medarbejdere i Raven Softwares quality assurance-afdeling var blevet lønforhøjelser i månedsvis, men i stedet endte flere af dem med en fyreseddel. Nu udvandrer medarbejdere i protest.

Spiludgiveren Activision Blizzard har i den seneste tid været garant for at skabe overskrifter. Nu er virksomheden igen i vælten, men denne gang er det ikke forbundet til de sexisme-søgsmål, som spiludgiveren står overfor.

Raven Software, der er ejet af Activision Blizzard og blandt andet er et af studierne bag titler som 'Call of Duty: Black Ops Cold War' og 'Call of Duty: Warzone', har opsagt en lang række medarbejdere fra sin quality assurance-afdeling (QA). Det skriver Raven Softwares associate community manager Austin O'Brien på Twitter.

Austin O'Brien skrev sidste fredag, at QA-afdelingen i flere måneder var blevet lovet lønforhøjelser af Activision Blizzard, men at de nu i stedet er blevet fyret.

Medarbejdere udvandrer

Efterfølgende har en række medarbejdere proklameret, at de vil udvandre i sympati med medarbejderne. Til det amerikanske nyhedsmedie Axios har Activison Blizzards medarbejdergruppe 'A Better ABK' delt en pressemeddelelse, hvor de skriver:

»I respons til begivenheder fredag har Ravens QA-hold og andre medlemmer af Ravens personale besluttet at udvandre med et enkelt krav: Alle QA-holdets medarbejdere, inklusiv dem der blev opsagt fredag, skal tilbydes fuldtidskontrakter. De, der deltager i demonstrationen, gør det med tanke på at biddrage til studiets fortsatte succes. Ravens QA-afdeling er essentiel for studiets dag-til-dag-arbejde. At opsige dygtige testeres kontrakt midt i en tid med konsekvent arbejde og profit, sætter studiets velbefindende på prøve. Dertil skal det nævnes, at disse handlinger går direkte mod den positive kultur, som Raven har brugt år på at skabe. Endemålet for denne udvandring er at sikre den fortsatte vækst hos Raven som studie, og at fostre et positivt fællesskab for alle, der arbejder der«.

For et år siden kunne Activision Blizzard ellers afsløre, at man havde indkasseret over tre milliarder dollars på Call of Duty-franchisen i 2020.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere