Flappy Bird fjernet af udvikleren: Det ødelagde mit liv

Illustration:
Udvikleren bag mobil-hittet Flappy Bird har fjernet spillet, fordi dets succes og en indkomst på en kvart million kroner om dagen ødelagde hans liv.

Det lille arkadespil Flappy Bird nåede at blive ét af de største spilhit til både Android og iOS nogensinde, før udvikleren bag spillet til sidst besluttede sig for at fjerne spillet fra app-butikkerne. Spillets succes var blevet for meget for ham, skriver Reuters.

Søndag blev spillet fjernet, og det var ikke af juridiske grunde, men fordi spillet havde fået meget mere opmærksomhed, end den vietnamesiske udvikler Nguyen Ha Dong brød sig om.

I en besked på Twitter beklagede han sig over, at spillets succes ødelagde hans enkle tilværelse.

Flappy Birds succes betød, at Nguyen Ha Dong var oppe på i gennemsnit at tjene over en kvart million kroner om dagen i reklameindtægter fra spillet, som han programmeret på nogle få dage.

Der var spekulationer om, at Nintendo skulle have kontaktet den vietnamesiske udvikler, som selv havde udtalt, at han var inspireret af spil som Mario Bros, men ifølge Reuters betegner den japanske spilgigant det som rygter.

Nguyen Ha Dong har afvist at sælge spillet, trods den store succes, men valgte altså i stedet selv at fjerne det. Spillere, som allerede har downloadet det, kan fortsat spille det, men for alle andre er spillet altså væk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Thomas Daugaard

Søndag blev spillet fjernet, og det var ikke af juridiske grunde, men fordi spillet havde fået meget mere opmærksomhed, end den vietnamesiskeudvikler Nguyen Ha Dong brød sig om.

Come on, mand, det lignede jo Super Mario på en prik ift. textures - det er, i mit hovede, utænkeligt at det ikke har draget sig opmærksomhed fra Nintendos juridiske afdeling og at det ikke har noget med det at gøre.

Hvorfor skulle han ikke ville sælge det, hvis det udelukkende er fordi han ikke kan klare medieomtalen?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere