Spiludgiver udsteder satirisk ikke-kryptovaluta til E3

Den fiktive talsperson Nina Struthers, spillet af Mahria Zook, fremviser en Lootboxcoin. Illustration: Devolver Digital / Screenshot
Spiludvikleren Devolver Digital har i en pressekonference offentliggjort deres nyeste produkt, Lootboxcoin.

Lootboxcoin er indieudgiveren Devolver Digitals nye, satiriske mønt. Det er ikke en kryptovaluta, men en fysisk, 2,5-tommers mønt, tilsyneladende lavet af plast. Det fremgår af Devolver Digitals hjemmeside.

Mønten er en parodi på den store industri af kryptovalutaer, som er dukket op, siden Bitcoin for alvor slog igennem på markedet i starten af 2018.

»Lootboxcoin kan ikke mines, åbnes, blockchaines, puttes i en pung eller kryptoverificeres. Den kan kun købes fra Devolver Digital med ægte penge fra jeres bankkonto,« siger Devolver Digitals fiktive talsdame, Nina Struthers.

Samtidig gør mønten grin med loot boxes – digitale 'godteposer', som har fået kritik for at lokke børn til at gamble.

Læs også: Sådan lokker spilfirmaer børn til at gamble: Med de bedste fodboldspillere

»Loot boxes har skabt overskrifter de seneste år, og I, det åndssvage, ædende svælg af forbrugeridioti, har ikke udvist nogen fortrydelse ved at smide jeres penge ind i denne dybt fornærmende monetariseringsmodel,« siger Struthers.

Den globale standard for meningsløs erhvervelse af rigdom

Devolver Digital udviser ikke meget respekt for kryptovalutabranchen, og de siger selv, at de vil gøre Lootboxcoin til den globale standard for meningsløs erhvervelse af rigdom.

»Kryptovalutaer har skabt en hel ny kultur af komplet ukvalificerede eksperter uden den mindste idé om, hvad fanden de snakker om,« siger Struthers.

»Og hvis der er noget, vi elsker hos Devolver Digital, så er det er udtale os selvsikkert om sager, vi intet ved om, og så hive store bundter af penge ud af et uoplyst marked, som burde vide bedre.«

Læs også: »Den mest ukontroversielle holdning i kryptoland er, at 99 pct. af alle ICO’s og coins er noget skrammel«

Værdien af en Lootboxcoin er ifølge Devolver Digital baseret på ingenting, og prisen på hjemmesiden varierer tilsyneladende tilfældigt.

Tradition for underlige E3-indslag

E3 – Electronic Entertainment Expo – er spilbranchens største årlige begivenhed, og spiludviklere og -udgivere bruger ofte meget energi på at fremvise deres kommende projekter.

Det er ikke første gang, Devolver Digital leverer uortodokst indhold til E3. I 2017 holdt de en timelang pressekonference, hvor de ikke afslørede nogle nye spil, men i stedet en slags teater med afhuggede hænder og eksploderende hoveder.

I 2016 havde Devolver Digital slet ikke en bod til E3, men reklamerede i stedet for deres produkter fra en trailer på en parkeringsplads over for konferencecentret, hvor E3 fandt sted.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere