Spilmotoren Unreal Engine er nu gratis at bruge

3. marts 2015 kl. 14:35
Epic Games giver nu alle mulighed for at bruge Unreal Engine gratis. Først, når et projekt tjener penge, skal der betales en licensafgift.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den populære spilmotor Unreal Engine 4 er nu gratis at bruge for alle. Først når et produkt baseret på spilmotoren tjener penge, skal der betales en lille licensafgift, skriver udvikleren, der står bag motoren, Epic Games.

Tidligere har Epic Games opkrævet 25 procent af bruttoomsætningen i licensafgift. Den sats blev for et par år siden sat ned til fem procent for mindre og uafhængige udviklere. I 2014 blev motoren tilgængelig med et abonnement på $19 om måneden, svarende til omkring 125 kroner.

Og nu er abonnementsprisen skrottet - udviklere kan nu få fri adgang til spilmotoren. Først når et projekt begynder at tjene penge - helt præcist $3000, svarende til 20.000 kroner - skal licensafgiten på fem procent betales.

Unreal Engine kan bruges fra alt fra 2D- og 3D-spil til virtual reality og filmproduktion. Den nye licensafgift gælder ikke for filmprojekter, simuleringer, visualiseringer samt konsulentarbejde for eksempelvis arkitekturfirmaer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spilmotoren er særligt populær fordi den kan bruges på mange platforme med flere forskellige API’er: Microsofts DirectX, til Windows og Xbox One; OpenGL til OS X, Linux, PlayStation 4, Android, iOS og Ouya, foruden JavaScript/WebGL til HTML5-kompatible browsere.

Flere hundrede spil er udviklet med spilmotoren - bl.a. populære spilserier som BioShock, Gears of War, Borderlands, Tom Clancy og Batman: Arkham.

Alle kan altså nu få adgang til hele kildekoden, der er skrevet i C++. I sidste uge udkom version 4.7 af spilmotoren, der ifølge Epic Games er den største opdatering, de har haft.

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger