Spillemyndigheden: Teleselskaber skal blokere skinbetting-sider

Illustration: tanaonte, BigStock
Det skal ikke være muligt at lokke unge til gambling - heller ikke selv om der er tale om ingame-genstande fremfor penge, mener Spillemyndigheden, der beder danske udbydere blokere en række hjemmesider.

I dag skal Retten på Frederiksberg beslutte, hvorvidt TDC og 3 skal blokere 24 hjemmesider, der ikke følger Spillemyndighedens regler for udbud af online gambling.

Det skriver TV2.

6 af siderne udbyder skinbetting, der er bundet op på spillet Counter-Strike: Global Offensive, hvor det er muligt at få forskellige variationer af samme våben.

Læs også: Statens spillemyndighed: Lootboxes kan være gambling

Siderne kræver ikke andet end, at spillerne en enkelt gang markere, at de er over 18, og så kan de spille.

Adgang til Steam

Brugerne kan give gamblingsiden adgang til sin Steam-konto, hvor den kan hente skins til betting online - og der bliver gamblet for milliarder på verdensplan på den måde.

Siden der ikke er tale om faktiske penge, men snarere en digital ingame vare, så er skinbetting dog fløjet lidt under radaren, og TV2 fortæller bl.a. om en dansk teenager, der tabte 10.000 kroner.

Læs også: Spiludvikling i Danmark er i vækst - men salget af spil er sløjt

Myndigheden har tidligere spurgt teleselskaberne direkte, men de bad retten tage stilling til sagen først:

»Spillemyndigheden ønsker, at der skal blokeres for skinbetting-sider, hvor man bruger Steam-login. Vi har i Teleindustrien forståelse for, at man ønsker at håndhæve spilleloven, men vi ønsker, at det er en dommer, der tager stilling til eventuelle blokeringer,« sagde Jakob Willer, der er direktør i teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien, til Esportsmagasinet.dk.

Det bør nævnes, at skins også er en fast del af mange andre spil for tiden, men der er ikke umiddelbart samme økonomi på andre områder endnu, hvilket også kan skyldes, at det - med undtagelse af Steam - ikke er let for tredjepartssider at få adgang til brugernes inventar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Flemming Hansen

Hvis vi er ude i noget hvor folk udleverer brugernavn og password til deres Steam-konto, så er det ikke blokering der er vejen frem. Man skulle hellere fokuserer på noget digital opdragelse (både forældre og skoler) så vi kan få løftet de unges digitale IQ. Det virker som om nogle af dem kører i minus.

Det er ikke så underligt der er så mange sager mod unge i øjeblikket. Man har nærmest bare udleveret våben til dem og sagt "gå ud og mor jer". Samfundet (os alle) har langt henad vejen svigtet vores ansvar. Jeg er da glad for jeg ikke er barn i denne tidsalder uden digital opdragelse, for jeg kunne nok selv have begået nogle af de samme dumheder. I 1980'erne kunne man pille, rode og eksperimentere mere med teknologierne uden den samme risiko for at tingene kunne gå helt galt.

  • 0
  • 1
#3 Thomas Graungaard

Var det ikke mere åbenlyst at rette henvendelse til Steam? Hvis dette vitterligt er ulovligt i Danmark, var det langt mere effektivt at få Steam til at lukke for at brugerens konto kan bruges på disse sider, fremfor endnu en ineffektiv DNS-blokering.

  • 6
  • 0
#4 Allan S. Hansen

Var det ikke mere åbenlyst at rette henvendelse til Steam? Hvis dette vitterligt er ulovligt i Danmark, var det langt mere effektivt at få Steam til at lukke for at brugerens konto kan bruges på disse sider, fremfor endnu en ineffektiv DNS-blokering.

Nej nej nej - nu må du ikke forvirre de teknologiske udfordrede politikere der stadig tror DNS blokering virker. Det kunne jo være de kom ind i det 21 århundrede og lærte lidt om virkeligheden.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere