NemID forsinker udenlandske poker-sites endnu en måned

NemID-login på udenlandske spilhjemmesider forsinkes til 1. marts. Nets DanID har ikke fået teknologien klar til tiden.

Den tekniske løsning skulle have været klar 1. januar.

Men der går endnu et par uger, før danske spillefugle bliver bedt om at logge på med NemID hos udenlandske selskaber, der har lov til at drive spilvirksomhed i Danmark, skriver Ekstrabladet.dk.

Version2 har tidligere skrevet om problemet, og dengang var meldingen, at firmaet bag NemID, Nets DanID, var klar 1. februar.

Men vanen tro har Nets DanID endnu en gang måttet justere udmeldingen efter virkeligheden, og nu forlyder det, at den tekniske løsning først er klar 1. marts.

Læs også: Ny DanID-forsinkelse tvinger Skat til at udsætte poker-lov

»Vores løsning er baseret på CVR-virksomheder, men virksomheder, der er baseret i udlandet, er ikke en del af det, og derfor har det været et krav, at der skulle udvikles et nyt produkt. Det er der en del praktiske udfordringer i, og vi har simpelthen ikke haft den nødvendige tid til at få det på plads,« siger pressechef i Nets DanID Søren Winge til Ekstrabladet.dk.

Spillemyndigheden har derfor forlænget overgangsperioden med en måned:

»Herefter skulle vi meget gerne være inde i en normaltilstand, hvor alle kan agere på lige vilkår,« siger kontorchef i Spillemyndigheden Tina R. Olsen til ekstrabladet.dk.

Hos Danske Spil har man kørt med NemID siden 1. februar - indtil videre uden større problemer, skriver ekstrabladet.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anonym

Det kan være jeg ikke er helt opdateret. Men hvornår kommer der styr på det herhjemme.

Der er en lang række kritikpunkter, som også er taget op her på V2, især i forbindelse med sikkerheden, hvornår kommer det på plads ?

Man skal vel først have en fungerende løsning inden for det Danske retssystem, inden man kan påtage sig opgaven med at brede sig ud over landets grænser.

Hvor finder man i øvrigt hjemmel i loven til, at NemID skal bredes ud over nationens grænser.

Der må være tale om, at man ønsker at indføre protektionisme i forhold til Danske borgers mulighed for frit at handle i andre EU lande.

I forhold til overvågning, så må der være tale om, at man ønsker at overvåge Danske borgere gennem NemID, ellers giver det ikke mening, at man som udenlandsk Spiludbyder, skal tilsluttes NemID, for at kunne tilbyde spil til Danske borgere.

Er vi inde på, at NemID faktisk benyttes til overvågning ?

Er vi inde på, at NemID faktisk er et Statsstøtte system, der fungerer som protektionistisk handelsbarrierer, og som særligt fremmer Netz, frem for andre. Altså en konkurrenceforvridning, nu også ud over landets grænser ?

  • 0
  • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere