Spilgigants CEO kendte til sexisme-anklager i årevis: Medarbejdere strejker

1 kommentar.  Hop til debatten
Spilgigants CEO kendte til sexisme-anklager i årevis: Medarbejdere strejker
Illustration: Blizzard.
Activision Blizzards CEO kendte til de sexisme-anklager, som firmaet står overfor. »Alle der tvivler på min dedikation til, at vi skal være den mest velkomne, inkluderende arbejdsplads, forstår ikke hvor vigtigt det er for mig,« svarer han.
17. november 2021 kl. 14:57
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bobby Kotick, der er CEO for Activision Blizzard, har i årevis kendt til de sexisme-anklager, der ligger til grund for, at det store spilselskab står overfor flere søgsmål. Det skriver The Wall Street Journal.

Fra artiklen fremgår det, at flere kvinder har anklaget Bobby Kotick for chikane, og at han har arbejdet »stille og hurtigt« for at lukke disse sager ned.

I en sag fra 2006 har Bobby Kotick i en telefonsvarerbesked truet sin assistent med at få hende slået ihjel.

I 2007 blev Bobby Kotick sagsøgt af en stewardesse, der arbejdede på et privatfly, som han var medejer af, fordi en pilot på flyet havde udsat hende for sexchikane.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bobby Kotick fik hende angiveligt senere fyret.

Af artiklen fremgår det også, at Bobby Kotick i 2018 blev kontaktet af en advokat, som kunne informere CEO'en om, at en kvinde fra Sledgehammer Studios, der er ejet af Activision Blizzard, var blevet voldtaget af en overordnet fra spilstudiet flere gange.

Ofret hævdede at have rapporteret voldtægterne til Sledgehammer Studios HR-afdeling og andre overordnede, men ifølge denne mail blev der ikke gjort noget i nogen af tilfældene. Anonyme kilder fortæller, at sagen blev afsluttet uden at komme til en retssag, men at CEO'en aldrig informerede selskabets bestyrelse.

»Upræcis og misvisende«

Bobby Kotick har responderet på artiklen med en videobesked til Activision Blizzards medarbejdere. I en transskribering af videoen, der er blevet lagt ud på Activision Blizzards hjemmeside, fremgår det, at han kalder artiklens fremstilling af hans lederskab »upræcis og misvisende«.

»Alle der tvivler på min dedikation til, at vi skal være den mest indbydende, inkluderende arbejdsplads, forstår ikke hvor vigtigt det er for mig,« siger Bobby Kotick og tilføjer:

»Kreativitet og inspiration trives bedst i sikre og respektfulde miljøer. Det kan ikke udskiftes. At forblive bevidste om vores værdier - uden undtagelser - er den bedste måde at beholde vores talenter og tiltrække de nye talenter, vi har brug for, for at indfri vores store potentiale«.

Medarbejdere strejker

Spiljournalist for Bloomberg Jason Schreier skriver på Twitter, at flere medarbejdere hos Activision Blizzard har arrangeret en strejke. Medarbejderne kræver, at Bobby Kotick bliver udskiftet som CEO.

Activision Blizzard bestyrelse har responderet på urolighederne i en pressemeddelelse. Her skriver de, at de stadigvæk tror på Bobby Kotick som leder af spilgiganten, og at han nok skal opnå de mål, som virksomheden har sat om at være en inkluderende arbejdsplads.

»Bestyrelsen er fortsat overbevist om Bobby Koticks evne til at lede, samt hans forpligtigelse og evne til at opnå disse mål,« skriver Activision Blizzards bestyrelse i pressemeddelelsen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
18. november 2021 kl. 09:29

Billedet øverst siger jo alt om både dem og hele branchen.