Spilgiganten EA kritiseres for at frasortere negative anmeldelser af Dungeon Keeper

Illustration:
Alt andet end topkarakter betyder, at brugeren blot sender en mail til EA, mens topkarakteren bliver til en anmeldelse i Google Play-butikken.

Brugeranmeldelser kan få stor betydning for et spils succes på de mobile platforme, hvor antallet af stjerner fra brugerne er det mest synlige tegn på, om spillet er faldet i god jord. Men spilgiganten Electronic Arts gør det lettere at efterlade en topbedømmelse end en middelmådig eller negativ anmeldelse. Det skriver Gamasutra.

Problemet er synligt i forbindelse med lanceringen af et mobilt remake af spilklassikeren Dungeon Keeper. Den mobile udgave er blevet kritiseret for at være baseret for meget på, at spillerne skal købe sig vej gennem spillet via in-game-purchases.

Men den kritik har svært ved at nå frem til bedømmelse i Google Play-butikken. Når man køber noget i spillet, får man en dialogboks, hvor man bliver opfordret til at give spillet en bedømmelse. Det er udbredt praksis i mobile apps.

I dialogboksen har man mulighed for at give spillet topkarakteren fem stjerner ved at klikke på én knap, eller for at give en bedømmelse på mellem én og fire stjerner ved at klikke på en anden.

Forskellen mellem de to knapper er, at knappen med topkarakteren sender brugeren til Google Play for at skrive en anmeldelse, mens knappen til den middelmådige eller dårlige anmeldelse åbner en feedback-formular, hvor man i stedet sender en e-mail til EA.

Spilgiganten oplyser ifølge Gamasutra, at den fremgangsmåde er valgt for at kunne forbedre spillet på baggrund af spillernes feedback, frem for at de utilfredse spillere blot efterlader en negativ karakter, som ikke fortæller EA, hvad de kan gøre bedre.

Fremgangsmåden er ikke unik for Dungeon Keeper, men den betyder, at det er lettere for en spiller med en positiv bedømmelse at afgive sin karakter til Google Play, mens spillere med en negativ bedømmelse selv skal gå ind på Google Play og skrive en anmeldelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere