Spilfirma og Dansk Supermarked begraver strid om crackede spil

Illustration:
En sag om manglende licenser og crackede spil har været omdrejningspunktet i en strid mellem det danske spilfirma Cope-Com og Dansk Supermarked. Nu lægger parterne låg på uenigheden.

Det danske spiludviklingshus Cope-Com og Dansk Supermarked lægger nu en strid om to klassiske Amiga-spil bag sig. Supermarkedskæden sælger i Netto, Føtex og Bilka en række joystick med en tilhørende cd. På denne cd er der en række såkaldte Amiga Classix-spil, og to af dem er udviklet af danske Cope-Com.

Men der har været rod med licenserne, for Cope-Com har intet hørt vedrørende salget af deres spil. Tvivlen kom i første omgang Cope-Com til gode, da Dansk Supermarked fredag formiddag hev spillene ned fra hylderne. Nu har de to firmaer så indgået et kompromis.

Læs også: Netto sælger crackede danske spilklassikere

»Jeg kan med glæde konstatere, at vi i samarbejde med Dansk Supermarked er kommet frem til en løsning, som både gavner os og dem. Så nu kommer der kontrakt på det her,« siger direktør i Cope-Com Martin Pedersen til Version2.

En anden spiller i sagen er tyske Magnussoft, som har stået for at samle Amiga-spillene på cd’en. Hos Dansk Supermarked betragter de sagen med Cope-Com som afsluttet, men supermarkedskæden holder stadig et vågent øje med den tyske producent, siger indkøbschef hos Dansk Supermarked Per Borup.

Læs også: Netto lader piratspil blive på hylderne

»Hvis Magnussoft oven på det her stadig ikke kan dokumentere, at deres cd følger ophavsretsloven, så trækker vi selvfølgelig spillene tilbage igen. Men lige nu har vi fundet en løsning på dansk jord,« siger Per Borup til Version2.

Tavse tyskere

Som sagen står lige nu, har tyske Magnussoft meldt ud, at licenserne er overholdt, men de har ingen dokumentation sendt. Version2 har også gentagne gange forsøgt at ringe de tavse tyskere op, dog uden held.

Læs også: Dansk Supermarked politianmeldes for at sælge piratsoftware

Version2 forsøger stadig at få en kommentar fra Magnussoft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Andreas Bach Aaen

Spillene vil være beskyttede af ophavsretten i op til 70 år efter sidste udviklers død. Så regn kun med at computerspil af 1880'erne er frit tilgængelige ikke de "nye" fra 1980'erne.... Ophavsretten varer urimeligt længe. Det er rimeligt nok, at det varer et stykke tid efter en ophavsmands død, så der ikke kan spekuleres i dette. EDB-programmer hvor ophavsretten automatisk overføres til arbejdsgiver, burde tælle fra fremstillingstidspunktet frem for sidste programmørs død. Det er simplethen for bøvlet.

  • 0
  • 0
Bjarne Hjortø

Uhh, mon ikke der kunne komme lidt mere kød på den her sag, fik man Taito med i den, sikker på de ikke syntes deres Arkanoid er abondonware :)

Sid Meyers Pirates har vist også været og finde på deres cd/dvd'er

@Torben, ja det er sket igennem længere tid også været solgt fra Amazon og andre sådanne websites, så omfanget er rigtig stort.

En debat der har kørt i tyskland også, solgt med 185 spil på. En hurtig google søgning og man kan se en masse andre steder man har og kan købe dem i dk endnu.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere