Spil er nu Nordisk Films største forretning: Investerer yderligere i svensk udvikler

18. november 2021 kl. 15:12
Spil er nu Nordisk Films største forretning: Investerer yderligere i svensk udvikler
Illustration: Nordisk Games.
Nordisk Film overtager en større del af det svenske computerspilselskab Star Stable Entertainment, der står bag Star Stable Online, som er verdens største online-hestespil målrettet mod piger. Nordisk Film har i forvejen en ejerandel på 44 procent i selskabet og køber nu yderligere knap 13 procent af aktierne fra andre aktionærer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Filmselskabet Nordisk Film har efterhånden investeret så voldsomt i computerspil, at det er blevet virksomhedens største forretningsområde. Det skriver Finans.

Siden 2017 har forretningsenheden Nordisk Games investeret 1,5 mia. kr. for at få ejerandele i spilstudier som eksempelvis Just Cause-skaberne Avalanche Studios og MercurySteam, der fornylig har hittet med Metroid Dread. Nu har Nordisk Games investeret yderligere i Star Stable Entertainment, der står bag online-hestespillet 'Star Stable Online'.

»Det fantastiske ved Nordisk Games’ tilgang er, at de ikke er interesseret i at kontrollere, hvad vi gør, men snarere hjælper os til at udrette noget særligt på den lange bane,« siger Johan Sjöberg, adm. direktør for Star Stable Entertainment.

»Gaming er jo verdens største underholdningskategori med flere længder, så det er klart, at det også er en stor kategori for os og en del af vores transformation,« siger adm. direktør Allan Mathson Hansen og afslører, at flere opkøb er på vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De seneste ti år har Star Stable Entertainment indgået en række partnerskaber med underholdningsgiganter som DreamWorks Animation og Nickelodeon. Det har betydet, at Star Stable-universet er blevet udvidet til også at omfatte bl.a. en animationsserie, en bogtrilogi og et musikselskab, som har udgivet mere end 40 singler, der er blevet streamet mere end ti millioner gange på platforme som Spotify og Apple Music.

»Det fantastiske ved Nordisk Games’ tilgang er, at de ikke er interesseret i at kontrollere, hvad vi gør, men snarere hjælper os til at udrette noget særligt på den lange bane,« siger Johan Sjöberg, adm. direktør for Star Stable Entertainment.

Omtrent 50 procent af omsætningen

Nordisk Films adm. direktør Allan Mathson Hansen ønsker ikke at oplyse, hvordan fordelingen er mellem de forskellige forretningsdivisioner, men computerspil udgør omtrent 50 procent af omsætningen, hvor film- og tv-divisionen udgør de resterende 50 procent.

Nordisk Film har ikke investeret i en dansk spiludvikler de seneste tre år, og det bekymrer Jørgen Ramskov, der er direktør i Producentforeningen. Han er ved at lægge sidste hånd på et udspil med fokus på adgangen til risikovillig kapital, fordi spilindustrien i Danmark efter hans mening har brug for flere mellemstore selskaber.

»Vi misser en fantastisk mulighed, hvis vi ikke får gjort noget ved det,« siger Jørgen Ramskov.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger