Spil bygger på Skats data om 2,5 mio. biler: Scan vilkårlig bil, indtag rattet virtuelt og kør

Illustration: Screendump/StreetCars
Gaming: Har din nabo en bil, der er lige lidt frækkere end din, så er der godt nyt. Det danske spil StreetCars tager udgangspunkt i data fra Skats motorregister og lader dig køre råddent i naboens nye øse.

Scan en vilkårlig nummerplade på en bil på gaden, lad billedgenkendelsen udøve sin magi og sæt dig herefter bag det virtuelle rat i en digital version af selvsamme bil med matchende funktioner og ydeevne.

Det er grundideen i det danske spil StreetCars, der lanceres i dag til iOS og Android og kan hentes gratis i Apples og Googles app-butikker.

Spillet har været under udvikling siden august 2017, men er nu klar til alle de bilglade danskere, der af økonomiske, praktiske eller miljømæssige hensyn ikke kan køre i deres drømmeslæde til daglig.

Råkraften til spillet er offentlig data, der kommer fra Skats åbne motorregister og indeholder parametre som slagvolumen, årgang, brændstoftype, brændstofforbrug og cylindre. I spillets univers bliver det oversat til de tre variabler, der adskiller bilerne i spillet: acceleration, topfart og styring. Det er dermed stadig federe at gå på jagt efter en Porsche 911 end en Hyundai i10.

Af ophavsretmæssige årsager ændres bilerne desværre til at tilhøre ét af 10 in-game brands.

Ved at deltage i racerløb får brugerne adgang til opgraderinger, ekstraudstyr og selvfølgelig praleretten, der følger med den perfekte runde.

Offentlige data

Spillet er udviklet af Donkraft Digital, der har hele 2.577.589 danske biler registreret i deres database. De mange nummerplader bliver opdateret cirka én gang om ugen, og dermed er der næsten altid mulighed for at tage en tage en hurtig tur i naboens eller kollegaens nye dyt.

Hvis man er bekymret for, at brugernes scanning af biler på gaden kan betyde, at chefer, kærester, myndigheder eller andre nu kan se, hvor man har været i sin bil, kan man være helt rolig, fortæller Kristoffer P. Nielsen, der er CEO i donkraft Digital:

»Vi gemmer kun hvornår en bil er blevet scannet (af brugeren, red.), for at give vores spillere en ide om, hvornår de har fundet en bil. Af hensyn til folks privatliv, fjerner vi alt lokationsmetadata omkring de scannede biler, så det er umuligt at tracke en bils færden i Danmark.«

Artiklen fortsætter efter videoen:

International ambition

Kristoffer P. Nielsen fortæller, at det danske marked primært skal ses som en test.

»Vi har p.t. datasæt fra Sverige, Norge, UK. Desuden er vi i kontakt med verdens største vehicle history reporting company, Carfax, om et muligt samarbejde. Vores fokus lige nu er at opnå proof of concept I forhold til retention og performance på det danske marked.«

Planerne er en international release om et år.

Dataen omfatter i øjeblikket ikke varebiler, motorcykler, gulpladebiler og lignende. Der arbejdes kun med aktivt indregistrerede personbiler.

Se mere om spillet her

StreetCars er udviklet af Donkraft Digital ApS, der er et samarbejdsprojekt mellem udviklerhuset Game Swing, appudviklingshuset Cromian og flere prominente danske angel-investors, herunder David Helgason, der er Unity-medstifter og Theis Søndergaard, der er medstifter hos Vivino.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize