Er Bill Gates på vej tilbage i chefstolen hos Microsoft?

Microsofts flade aktiekurve det sidste årti har på ny sat gang i spekulationerne om, hvorvidt Bill Gates kunne tænkes at vende tilbage til direktørposten.

Bill Gates er gået på pension fra sit fuldtidsjob hos Microsoft, men utilfredshed hos en gruppe af selskabets aktionærer har ført til spekulation om, hvorvidt medstifteren kunne tænkes at ville snuppe endnu en tur i chefstolen.

Den seneste spekulation kommer på baggrund af en artikel i magasinet Fortune, hvor bladet puster til rygterne om, at Bill Gates ikke længere kategorisk afviser en tilbagevenden til Microsoft.

Bill Gates har dog flere gange afvist sådanne rygter og understreget, at hans nye arbejde er at lede den store fond, han har stiftet med sin egen og vennen Warren Buffetts formuer, som blandt andet arbejder på at bekæmpe sygdomme som malaria.

Fortune-artiklen peger på det, visse analytikere ser som Microsofts nuværende direktør, Steve Ballmers, svage punkt, nemlig at Microsofts aktiekurs har ligget stort set fladt siden dotcom-boblen brast, mens eksempelvis Apple-aktien er strøget til himmels.

Det gør Microsoft aktien til et dårligt spekulationsobjekt for aktionærerne, men den flade aktiekurs skyldes ikke udelukkende manglende tiltro til Microsofts ledelse.

Microsoft har nemlig siden 2003 valgt at belønne aktionærerne ved at udbetale udbytte, som er med til at holde kursen nede. Til sammenligning har Apple eksempelvis ikke udbetalt udbytte siden 1995.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Carsten Olsen

Hvis han starter med at give det tekniske personale, ret til at udvikle gode produkter, der sælger sig selv på kvaliteten. Så er de et stærkt firma, som godt kan klarer sig i konkurrencen.

Ballmers strategi er mere forretnings orienteret, tilsat noget lock-in. Hvis så den tekniske kvalitet ikke er god, så skyder vi lige en reklame med Seinfeld af ? Hey, vi er altså nået til 2011, og Google stormer frem !

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere