Spejdere genskaber FDF-landslejr i 3D med Streetview-teknologi

15. juli 2011 kl. 13:247
FDF'ere har brugt Streetview-teknologi til at genskabe stemningen fra den netop afholdte landslejr i Ry ved Silkeborg, hvor 12.000 FDF'ere har deltaget.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

FDF'ere - og deres forældre - kan nu gå på opdagelse i FDF’s landslejr i Ry ved Silkeborg. FDF har taget 1500 billeder og syet dem sammen med Streetview-teknologi, så det er muligt virtuelt at gå gennem lejren

Daniel Kristensen og Johannes Lauesen er hovederne bag 3D kortet over FDF Landslejr 2011.

Ideen opstod, da de så en Googles Streetview-bil vende om, inden den kørte ind på lejrområdet. Selvfølgelig skulle der også fremstilles et 3D-kort over lejrområdet, var den oplagte konklusion.

Men helt så nemt var det dog ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi brugte nogle panoramaklasser i Googles maps-API. De er godt nok ikke særligt veldokumenterede, men vi fandt ved lidt søgning dog ud af, hvordan det kan lade sig gøre,« siger Daniel Kristensen til Version2.

De 1500 billeder er taget over tre dage ved anvendelse af en linse fra firmaet 0-360.com, der giver et 360 graders billede. Ifølge Daniel Kristensen ville de to gerne have haft adgang til samme flerkamerateknologi, som Google anvender, men pengene rakte i første omgang kun til indkøb af linsen. GPS-positionerne opfangede de to ved hjælp af en iPhone.

»Vi har gået mellem 15 og 17 km for at gennemføre optagelserne, og så har vi brugt adskillige nattetimer for at få det hele syet sammen og koblet til GPS-oplysningerne,« Daniel Kristensen.

Ophavsmændene kalder deres frembringelse for Campview og lejrturen kan nydes på FDF.dk/campview.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På oversigtsbilledet er der markeret med rødt, hvor der er Campview-billeder. Aktiveres Googles lille gule "Pegman" kommer der en blå streg frem fra Streetviews besøg, men der er ikke billeder af selve lejren.

Selv mener de to ophavsmænd, at der er første gang, at en hel lejr er dokumenteret, så man efterfølgende kan gå ind og se den i en slags 3D. Det er dog formentlig ikke den sidste. Næste år er der spejdernes lejr, og her vil spejderne lave samme slags kort, fortæller Johannes Lauesen.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
15. juli 2011 kl. 18:54

Er virkelig flot arbejde de har lavet, så det på Sletten den anden dag og er virklig flot arbejde, kan sige at vi gentager og udvider deres arbejde næste sommer i Holstebro på spejdernes lejr 2012. Nej virker heller ikke for mig, men så det i action på lejren så ved det kan få det lavet men de sover vel lejren ud endnu:)

3
15. juli 2011 kl. 18:11

Jeg har prøvet både med Chrome og IE9, kan ikke få det til at virke i nogen af dem.. Kan klikke for evig på den røde streg, ingen billeder :/

6
16. juli 2011 kl. 01:02

Der var lige sneget en javascript bøf ind, men det virker igen.

Nyd turen! :-)

5
15. juli 2011 kl. 19:07

Det virkede for mig på arbejde med Chrome på Linux.

Jeg stiller gerne op til at gå rundt et par timer med et kamera næste år, hvis det skulle være....

2
15. juli 2011 kl. 14:30

Spejderbevægelsen og FDF er to vidt forskellige organisationer der tilfældigvis begge to er orienterede omkring friluftsliv. Det svarer til at kalde BSD-brugere for Linux-folk.

1
15. juli 2011 kl. 13:29

Håndtegn og løftet tveje herfra...