Speedbåd banker ind i kabelskab og sænker rejsekort-optankning i 7-Eleven

OPDATERET Et uheld med en speedbåd har givet problemer med at tanke rejsekort op i 7-Eleven-butikskæden, som udgør en del af de betjente salgsteder for rejsekort.

Siden i går eftermiddag har TDC arbejdet på at rette en fejl, der har givet problemer med at tanke rejsekort op i kioskkæden 7-Eleven. Kæden udgør en væsentlig del af listen over betjente salgs- og servicesteder på rejsekortets hjemmeside. Det skulle dog nu igen være muligt at tanke rejsekort op i kæden. TDC arbejder dog stadig med fejlen.

Fejlen opstod som følge af et ødelagt kabelskab, oplyser pressemedarbejder i TDC Povl Damstedt Rasmussen i en mail til Version2.

Sad på en trailer

»Det er en speedbåd, der har ødelagt et kabelskab på Buddingevej, hvor transmissionen til optankning kører via. Speedbåden sad på en trailer, der formentlig vristede sig løs og efterfølgende bankede ind i kabelskabet.«

Han tør på nuværende tidspunkt ikke komme med et estimat i forhold til, hvornår fejlen er udbedret, så optankning af rejsekort igen kan finde sted i kioskkæden.

»Det er selvfølgelig en smadderærgerlig fejl for de kunder, som er berørt af den,« skriver Povl Damstedt Rasmussen.

Opdatering 14:54

Pressekontakt ved Rejsekort A/S Thomas Boe Bramsen oplyser, at problemerne med optankning af rejsekort ved 7-Eleven skulle være løst. Artiklen er opdateret, så den afspejler dette.

TDC arbejder dog stadig på at rydde op efter fejlen.

»Første etape er afsluttet. Her blev kablerne, der kører via fordelerskabet, samlet igen,« skriver pressemedarbejder i TDC Povl Damstedt Rasmussen i en mail og tilføjer:

»Der går imidlertid nogle kabler fra fordelerskabet direkte ud til nogle kunder, og disse kabler vil tage noget tid at få lappet sammen og monteret rigtigt, da det er ret komplekst at finde et match alle de overrevne kabler imellem. Her taler vi en tidshorisont, som der kan strække sig til i morgen.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Gert G. Larsen

Det er en meget kort fortælling. Kan I grave lidt i om resten af Rejsekort-infrastrukturen er opbygget på samme vis? - Så hele systemet måske kan sættes ude af drift, hvis man sparker til det rigtige blikskab ude langs vejen, ét sted?

 • 16
 • 0
#4 Thomas Alexander Frederiksen

Givet placeringen af det ramte kabelskab er mit gæt at det egentlig - for en gangs skyld - ikke er Rejsekort A/S der har rod i infrastrukturen. 7-Eleven i Danmark har hovedkvarter på Buddingevej, og så vidt jeg umiddelbart kan læse af denne historie har de ikke redundant kabelføring dertil.

At de servere/blackboxes der håndterer den slags funktionalitet så slet ikke bør befinde sig der er en anden side af sagen...

 • 13
 • 0
#5 Lars Henrik Søfren

Man kan måske også spørge hvorfor der ikke er bedre beskyttelse af kabelskabe med vitale knudepunkter. Man kunne fx sætte en stor stålbøjle/rør lidt foran og rundt om skabet, så et uheld af denne art eller en påkørsel vil blive "afvist" af bøjlen inden skabet ødelægges. Eller også skal den slags skabe slet ikke stå op ad tæt trafikerede veje.

 • 9
 • 3
#8 Baldur Norddahl

Jeg tror den slags informationer om infrastrukturen hører til i kategorien "Jeg kan godt fortælle dig det, men så må jeg slå dig ihjel bagefter".

Jeg vil gerne vide hvorfor der er blå stik i det skab? TDC kom nu - lav reflektionstik er standard (grønne stik).

Jeg vil heller spørge hvorfor der ikke er et failover. Vi har ikke brug for vitale knudepunkter. Og slet ikke dem der er udenfor.

Hvis kunden vil have redundant fiber, så er det da et produkt TDC sælger. Det er op til den enkelte om man vil betale for det.

Hvis det ikke er hosting eller lignende man bruger det til, så kan mange mindre virksomheder sagtens leve med at holde en halv lukkedag eller køre på en 4G router som backup. Det er trods alt langt det billigste for noget som ikke sker særligt ofte.

 • 5
 • 0
#9 Michael Weber

Man kan måske også spørge hvorfor der ikke er bedre beskyttelse af kabelskabe med vitale knudepunkter.

Rigtig godt spørgsmål. De kabelskabe må da være interessante for "sarte sjæle", specielt med tanke på den manglende redundans ved f.eks. Nets (kabel blev gravet over). Måske man kan sætte løsninger ud af spillet ved at eliminere et enkelt kabelskab?

Spændende.

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere