Spectre: Nvidia patcher og afviser sårbare GPU'er

Grafikchip-leverandøren Nvidia har udsendt drivere for at imødegå Spectre, som selve GPU'erne dog ikke skulle være sårbare i forhold til.

Den store grafikchip-producent Nvidia har som så mange andre udsendt sikkerhedsopdateret software i anledning af Spectre- og Meltdown-sårbarhederne.

Sårbarhederne relaterer sig til den måde, som alverdens CPU'er er skruet sammen på.

Læs også: Spekulativ udførelse: Sådan virker Meltdown-sårbarheden

I den forbindelse understreger Nvidia, at GPU'erne - altså grafikprocessoren i Nvidias hardware - ikke er sårbare.

Men driver-software fra Nvidia kan åbenbart misbruges til angreb på systemer med CPU'er, der er påvirkede af Spectre, og derfor har Nvidia udsendt opdateret driver-software.

»Vi mener, at vores GPU-hardware er immun overfor de rapporterede sikkerhedsproblemer. Hvad vores driver-software angår, så leverer vi opdateringer for at hjælpe med at imødegå CPU-sikkerhedsproblemerne,« fremgår det af en sikkerheds-bulletin fra virksomheden.

Nvidia forklarer dernæst, at den opdaterede driver-software - den er til både Windows, Linux, FreeBSD og Solaris - i første omgang er patched i forhold til CVE-2017-5753, som er den ene af to konkrete sårbarheder, der hører under Spectre.

Læs også: Meltdown og Spectre varsler ilde for 2018

Hvad CVE-2017-5715 angår - også Spectre - så vurderer Nvidia, at det kan være nødvendigt med yderligere opdatering af driver-softwaren for at imødegå denne.

I forhold til CVE-2017-5754, som udgør Meltdown, så er vurderingen fra Nvidia på nuværende tidspunkt, at driver-softwaren ikke er sårbar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder