Spectre: Nvidia patcher og afviser sårbare GPU'er

Grafikchip-leverandøren Nvidia har udsendt drivere for at imødegå Spectre, som selve GPU'erne dog ikke skulle være sårbare i forhold til.

Den store grafikchip-producent Nvidia har som så mange andre udsendt sikkerhedsopdateret software i anledning af Spectre- og Meltdown-sårbarhederne.

Sårbarhederne relaterer sig til den måde, som alverdens CPU'er er skruet sammen på.

Læs også: Spekulativ udførelse: Sådan virker Meltdown-sårbarheden

I den forbindelse understreger Nvidia, at GPU'erne - altså grafikprocessoren i Nvidias hardware - ikke er sårbare.

Men driver-software fra Nvidia kan åbenbart misbruges til angreb på systemer med CPU'er, der er påvirkede af Spectre, og derfor har Nvidia udsendt opdateret driver-software.

»Vi mener, at vores GPU-hardware er immun overfor de rapporterede sikkerhedsproblemer. Hvad vores driver-software angår, så leverer vi opdateringer for at hjælpe med at imødegå CPU-sikkerhedsproblemerne,« fremgår det af en sikkerheds-bulletin fra virksomheden.

Nvidia forklarer dernæst, at den opdaterede driver-software - den er til både Windows, Linux, FreeBSD og Solaris - i første omgang er patched i forhold til CVE-2017-5753, som er den ene af to konkrete sårbarheder, der hører under Spectre.

Læs også: Meltdown og Spectre varsler ilde for 2018

Hvad CVE-2017-5715 angår - også Spectre - så vurderer Nvidia, at det kan være nødvendigt med yderligere opdatering af driver-softwaren for at imødegå denne.

I forhold til CVE-2017-5754, som udgør Meltdown, så er vurderingen fra Nvidia på nuværende tidspunkt, at driver-softwaren ikke er sårbar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere