Ny bølge af spear phishing-angreb mod regeringer efter ZeroDay-afsløringer

Efter ZeroDay-sårbarheder i Adobe og Windows blev afsløret, er antallet af spear phishing-angreb rettet mod regeringer skudt i vejret ifølge en analyse fra Trend Micro. Her lyder det også, at hackergruppen Fancy Bear højst sandsynligt står bag optrapningen af angreb.

Antallet af spear phishing-angreb rettet mod regeringer og ambassader rundt om i verden er skudt i vejret, siden Google afslørede ZeroDay-sårbarheder i Adobe og Windows. Det fremgår i en ny analyse fra Trend Micro.

Trend Micros sikkerhedsanalytikere mener, at hackergruppen ved navn Fancy Bear, som også stod bag hacket af Demokraternes Nationale Komite, er bagmændene bag den nye bølge af spear-phishing.

Her udnytter gruppen, som USA desuden tidligere har konkluderet arbejder for den russiske regering, hver en dråbe, der er tilbage af ZeroDay-sårbarheder, før løsningerne bliver bredt tilgængelige.

Google annoncerede sårbarhederne sidste uge, hvor deres sikkerhedsteam opdagede dem.

Læs også: Google afslører kritisk Windows-sårbarhed før Microsoft-patch

Adobe havde allerede den 26. oktober sendt opdateringer ud, som skulle løse problemet, men først i tirsdags kom Microsoft med på den vogn.

ZeroDay-fejlene er tidligere også blevet brugt i spear phishing-kampagner mod regeringer samt politiske og militære mål i USA og Europa, skriver mediet ArsTechnica.

I dag mener Trend Micros sikkerhedsanalytikere, at Fancy Bear har kastet et større net med deres spear phishing og i fremtiden kun vil udnytte sårbarhederne ved mindre værdifulde mål, der ikke nødvendigvis har fået fingre i Adobe og Microsofts opdateringer endnu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
Chresten Christensen

”Her udnytter gruppen, som USA desuden tidligere har konkluderet arbejder for den russiske regering,”

Når den nye US administration kommer på plads, mon ikke ; Russerne får en anden status, Trump har udtalt han er venner med dem.
Jeg vil nok ikke, lave en konklusion på en reklame fra Trend Micros.

[Ref] :: https://www.google.dk/#q=intet+nyt+fra+vestfronten
[Ref] :: https://da.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017