Ny bølge af spear phishing-angreb mod regeringer efter ZeroDay-afsløringer

Efter ZeroDay-sårbarheder i Adobe og Windows blev afsløret, er antallet af spear phishing-angreb rettet mod regeringer skudt i vejret ifølge en analyse fra Trend Micro. Her lyder det også, at hackergruppen Fancy Bear højst sandsynligt står bag optrapningen af angreb.

Antallet af spear phishing-angreb rettet mod regeringer og ambassader rundt om i verden er skudt i vejret, siden Google afslørede ZeroDay-sårbarheder i Adobe og Windows. Det fremgår i en ny analyse fra Trend Micro.

Trend Micros sikkerhedsanalytikere mener, at hackergruppen ved navn Fancy Bear, som også stod bag hacket af Demokraternes Nationale Komite, er bagmændene bag den nye bølge af spear-phishing.

Her udnytter gruppen, som USA desuden tidligere har konkluderet arbejder for den russiske regering, hver en dråbe, der er tilbage af ZeroDay-sårbarheder, før løsningerne bliver bredt tilgængelige.

Google annoncerede sårbarhederne sidste uge, hvor deres sikkerhedsteam opdagede dem.

Læs også: Google afslører kritisk Windows-sårbarhed før Microsoft-patch

Adobe havde allerede den 26. oktober sendt opdateringer ud, som skulle løse problemet, men først i tirsdags kom Microsoft med på den vogn.

ZeroDay-fejlene er tidligere også blevet brugt i spear phishing-kampagner mod regeringer samt politiske og militære mål i USA og Europa, skriver mediet ArsTechnica.

I dag mener Trend Micros sikkerhedsanalytikere, at Fancy Bear har kastet et større net med deres spear phishing og i fremtiden kun vil udnytte sårbarhederne ved mindre værdifulde mål, der ikke nødvendigvis har fået fingre i Adobe og Microsofts opdateringer endnu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Chresten Christensen

”Her udnytter gruppen, som USA desuden tidligere har konkluderet arbejder for den russiske regering,”

Når den nye US administration kommer på plads, mon ikke ; Russerne får en anden status, Trump har udtalt han er venner med dem. Jeg vil nok ikke, lave en konklusion på en reklame fra Trend Micros.

[Ref] :: https://www.google.dk/#q=intet+nyt+fra+vestfronten [Ref] :: https://da.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere