Spasmagere stjal DIX-konkurrents domænenavn

Da det nye danske internetknudepunkt Energix blev lanceret i mandags, skete det uden først at registrere domænenavnet Energix.dk. Derfor blev det snuppet af andre.

Regel nummer ét i dag, hvis man vil på banen med et nyt navn, er at sikre sig det tilhørende domænenavn.

Men forvirring om en bindestreg hos firmaet Nianet betød, at det var det forkerte domænenavn, der var bestilt, da internetknudepunktet Energix - et alternativ til DIX'en i Lyngby - blev lanceret i mandags.

Nianet havde således købt energ-ix.dk, men gik i pressen med navnet Energix - uden bindestreg. Den brøler var folk hos hostingfirmaet DLX lynhurtige til at se og fik registreret energix.dk med det samme, efter at have læst om Energix på Version2.

»Det er dødirriterende og ikke i orden ifølge god markedsføringsskik. Vi har henvendt os og bedt om at få det overdraget, og vi vil selvfølgelig gerne betale deres udgifter og for den tid, de har brugt, bare det ikke er en vanvittig pris. Vigtigere er det heller ikke for os,« siger Rasmus Helmich, direktør for Nianet.

Han forklarer det manglende indkøb med intern fejlkommunikation, så der kom til at herske den opfattelse, at navnet ville blive med bindestreg. Desuden har der ikke været så meget fokus på internetdomænet, da det ikke er et selvstændigt firmanavn, men et nyt produkt, siger han.

Men der er ingen grund til at frygte en dyr og sej kamp for at få energix.dk-domænet overdraget, lyder det fra DLX. Registreringen var bare for sjov.

»Vi syntes, at det var en smule grinagtigt, at de gik i pressen med et navn uden at have registreret domænet først. Så vi tænkte, at vi kunne få lidt sjov ud af det,« siger Karsten Schmidt, en af ejerne af hostingfirmaet DLX.

Nianet skal nok få domænet uden problemer, lyder beskeden.

»Hvis vi prøvede at tjene penge på det, ville de også sagtens kunne vinde en sag om domænet,« siger den midtjyske spøgefugl.

Nianet har registreret Energix som et varemærke, men det tager et par uger før godkendelsen går igennem, oplyser Rasmus Helmich.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Deleted User

Jeg går ud fra at det er Nianet du tænker på? ;)

Og hvis man registrer et .dk domæne med bindestreg i navnet, bør man ALTID registrere samme navn uden bindestreg! (et firma der ikke har råd til de 45 kr ekstra om året, vil næppe overleve den første måned anyway...)

 • 0
 • 0
#4 Martin Bøgelund

Thomas, du har helt misforstået fremgangsmåden.

Det kan ikke betale sig at registrere et .dk domæne, hvis det bare skal være det samme som et varemærke eller et firmanavn.

Det man gør er først at registrere varemærket/firmanavnet. Uden at checke om det tilsvarende domæne er optaget.

Hvis domænet er optaget - så meget desto bedre. Ellers håber man på at nogle Internet-flippere registrerer det i en fart for at være sjove, score kassen, osv.

Så kan man nemlig sende en anmodning til domæneklagenævnet om at få domænet overdraget (vederlagsfrit?) med varemærke/firmanavn som hjemmel, samtidig med at man får gratis omtale af sin nye forretning.

Så nej, det er ikke tumper, det er kyniske forretningsfolk.

 • 0
 • 0
#5 Anonym

Hvad mon de ellers glemmer at tænke på og derefter undskylder med fejlkommunikation? ... ;-)

Derudover, så synes jeg dog helt fint om ideen med lidt konkurrence til DIX. Lad os håbe deres teknik bagved er bedre end deres markedsføring ;-)

 • 0
 • 0
#6 Peter Andersen

Hvilket firma med en smule kendskab til internettet, vælger da også et domænenavn med bindestreg. "Du kan sende en mail til info snabel a energi bindestreg ix punktum dk" - hvor ufikst. For slet ikke at tale om dem der ikke kender forskel på bindestreg, tankestreg og underscore... Keep it simple stupid.

 • 0
 • 0
#11 Brian Hvarregaard

Der er god grund til at bruge bindestreg. Jeg har to domænenavne, hvor det ene er med bindestreg og det andet uden. Jeg har placeret min side på den med bindestreg fordi google indekserer både med bindestreg som mellemrum og uden bindestreg). Fx. experts-exchange bliver indekseret stærkere (hvis man kan sige det) på order experts, og ordet exchange og ordet expertsexchange. I mit tilfælde har jeg en 301 redirect fra mit domæne uden bindestreg (da det således ikke er nær så stærkt) til det med bindestreg - jeg kan mærke stor forskel fra dengang hvor jeg ikke havde det med bindestreg.

Så det er da tåbeligt IKKE at købe et domæne med bindestreg (hvis altså det giver mening).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere