SparNord flytter fra SDC til BEC: Pris 180 millioner kroner

1,5 millioner konti i SparNord er flyttet til ny platform under BEC.

Spar Nord har gjort det, som mange taler om i finansbranchen: konverteret hele sit it-system fra en platform til en anden.

Det skete i foråret, og nu er regningen for skiftet gjort op. Godt 400.000 arbejdstimer og 180 millioner kroner har manøvren kostet. Den skulle så til gengæld gerne give banken en årlig besparelse på 55 millioner kroner - og således være tjent ind på godt tre år, skriver Nordjyske.

Det er kun sket få gange før, at en bank på størrelse med Spar Nord - landets femtestørste - flytter alle data og systemer over på en ny platform, skriver avisen.

Banken har 395.000 kunder med 1,5 millioner konti og mere end 1 milliard beløbsposteringer - hele molevitten er blevet overført fra platformen SDC til BEC.

Kunderne skulle nødig have bemærket noget bortset fra et par bank-løse dage i foråret, men for Spar Nord har det været en enorm proces.

Svarer 100 fuldtidsansatte i to år

Gør man de godt 400.000 timer op, som fordeler sig på 205.000 interne og 185.000 eksterne timer, svarer det til, at over 100 fuldtidsansatte i næsten to år har arbejdet på at gennemføre konverteringen.

Projektet er blevet ledet af Spar Nord-direktør John Lundsgaard i samarbejde med Kenneth Schørring fra konsulentvirksomheden Winspire.

Der er fem store it-platforme i den danske bankverden. SDC (som Spar Nord nu har forladt) benyttes af mange mindre pengeinstitutter. BEC (som Spar Nord nu er på) benyttes af bl.a. Nykredit og Arbejdernes Landsbank. Bankdata benyttes af bl.a. Jyske Bank og Sydbank, mens Danske Bank og Nordea har deres egne platforme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder