SparNord flytter fra SDC til BEC: Pris 180 millioner kroner

1,5 millioner konti i SparNord er flyttet til ny platform under BEC.

Spar Nord har gjort det, som mange taler om i finansbranchen: konverteret hele sit it-system fra en platform til en anden.

Det skete i foråret, og nu er regningen for skiftet gjort op. Godt 400.000 arbejdstimer og 180 millioner kroner har manøvren kostet. Den skulle så til gengæld gerne give banken en årlig besparelse på 55 millioner kroner - og således være tjent ind på godt tre år, skriver Nordjyske.

Det er kun sket få gange før, at en bank på størrelse med Spar Nord - landets femtestørste - flytter alle data og systemer over på en ny platform, skriver avisen.

Banken har 395.000 kunder med 1,5 millioner konti og mere end 1 milliard beløbsposteringer - hele molevitten er blevet overført fra platformen SDC til BEC.

Kunderne skulle nødig have bemærket noget bortset fra et par bank-løse dage i foråret, men for Spar Nord har det været en enorm proces.

Svarer 100 fuldtidsansatte i to år

Gør man de godt 400.000 timer op, som fordeler sig på 205.000 interne og 185.000 eksterne timer, svarer det til, at over 100 fuldtidsansatte i næsten to år har arbejdet på at gennemføre konverteringen.

Projektet er blevet ledet af Spar Nord-direktør John Lundsgaard i samarbejde med Kenneth Schørring fra konsulentvirksomheden Winspire.

Der er fem store it-platforme i den danske bankverden. SDC (som Spar Nord nu har forladt) benyttes af mange mindre pengeinstitutter. BEC (som Spar Nord nu er på) benyttes af bl.a. Nykredit og Arbejdernes Landsbank. Bankdata benyttes af bl.a. Jyske Bank og Sydbank, mens Danske Bank og Nordea har deres egne platforme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere