Spar turen på rådhuset: Bliv gift med NemID

I Struer Kommune har man digitaliseret vielserne. Med NemID-kortet ved hånden sparer giftelystne borgere en ekstra tur på rådhuset før selve brylluppet.

Det kunne lyde som en aprilsnar, men den er god nok: I Struer Kommune kan digitale ægteskabserklæringer nu udfyldes i ro og mag hjemme ved spisebordet, og med lidt hjælp fra selvbetjeningsløsningen NetForvaltning Vielse og NemID ryger ægteskabserklæringerne direkte ind i kommunens vielsessystem. Det skriver Struer Kommune på sin hjemmeside.

Dermed slipper de kommende ægtefolk for en tur på rådhuset, hvor ægteskabspapirerne hidtil har skullet afleveres. Samtidig høster kommunen gevinster ved en hurtigere og mere effektiv sagsgang.

»Når ægteskabserklæringen er signeret af borgeren, modtager den fremtidige ægtefælle en invitation til at udfylde de resterende oplysninger. Parterne udfylder dermed en digital ægteskabserklæring hjemmefra, som efterfølgende bliver sendt elektronisk til kommunen. Når kommunen modtager den udfyldte ægteskabserklæring, kan sagsbehandleren åbne sagen og arbejde videre med den,« skriver kommunen.

Struer Kommune fremhæver også, at den digitale vielse giver turtelduerne mere frihed, da de ikke længere er tvunget til at møde op på Rådhuset inden for bestemte åbningstider, ligesom systemet også har afskaffet besværlighederne med at stå i kø ved skranken.
Af hensyn til de mere analogt orienterede elskende vil det dog stadig være muligt at udfylde en ægteskabserklæring på god, gammeldags vis.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Maxx Frøstrup

Er det kun mig der kan se de første, hmmmm, spændende udfordringer i denne situationen sammenholdt med:

http://www.version2.dk/artikel/18984-fik-adgang-til-en-anden-brugers-dat...

Der er også et link under læs også. Jeg mindes noget om at man ved skilsmisse skal lave bodeling medmindre der forligger et dokument om særeje.

Jo jo, begrebet Gold-digger får lige pludselig en helt ny smag, hvornår mon systemet ruller ud på nationalt plan?

 • 0
 • 0
#2 Jesper Heden

Betyder det at bliver gift nok for de to mennesker, hvis de ikke kan ulejliges med et smut ned til kommunen. Og hvad med vidner?

"Haha - jeg fandt dit nøglekort - og du har sikkert brugt samme kodeord som på Sony Network(som sikkert kan købes billigt fra crackerne) - Så nu er du snart gift"

 • 0
 • 0
#3 Jesper Utoft

Hvorfor er det lige at det er kommune for kommune der laver disse løsninger. Hvorfor er det ikke at alle disse "interfaces" bliver tilføjet til f.eks borger.dk eller hvor de nu vil høre hjemme. Og så bagefter lader det være op til kommunerne at "interface". Det giver da meget mere mening end at kommunerne laver små løsninger allesammen det er da totalt spild...

 • 0
 • 0
#10 Peter Hansen

Citat: »Når ægteskabserklæringen er signeret af borgeren, modtager den fremtidige ægtefælle en invitation til at udfylde de resterende oplysninger.«

Det må jo betyde at man kan fri over nettet på denne måde. Bare udfyld en ægteskabserklæring online, så vil den måske kommende ægtfælle modtage en invitiation. Så må han/hun jo afgøre om han/hun vil sige ja til frieriet ved at udfylde resten og signere.

 • 1
 • 0
#11 Jesper Lund

Det må jo betyde at man kan fri over nettet på denne måde. Bare udfyld en ægteskabserklæring online, så vil den måske kommende ægtfælle modtage en invitiation. Så må han/hun jo afgøre om han/hun vil sige ja til frieriet ved at udfylde resten og signer

Der kommer sikkert snart en Facebook integration af denne interessante ide. Facebook og det offentlige NemLogin har nogenlunde samme koncept til beskyttelse af personlige data, så det vil være meget passende.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere