Spanning lancerer automatisk databeskyttelse til Office 365

Flere og flere virksomheder melder om datatab i forbindelse med opdaterede softwareløsninger. På EMC World-konferencen i Las Vegas lancerede sikkerhedsafdelingen Spanning en ny backup-løsning til Office 365-pakken, der tager hånd om de brugerfejl og datasletninger, som SaaS-leverandørerne ikke altid får med.

Sidste uge løb EMC World i Las Vegas af stablen. Verdens største IT-messe for datastorage og cloud-systemer bød på lancering af flere store branchenyheder.

En af de ventede var backupvirksomheden Spannings nye backup-system til SaaS-applikationer. Spanning, der i forvejen betjener over 1.8 million brugere af Google Apps og Salesforce, blev i oktober sidste år købt af EMC og har siden udvidet sin roste backup-løsning til også at omfatte Microsofts Office 365.

De senere år er SaaS-løsninger blevet fast inventar i mange virksomheder. Det stiller større krav til de værdifulde datamængder. Men på trods af, at sikkerhed og datagaranti som udgangspunkt er alfa-omega i skyen, er leverandørenes backup-garanti sjældent tilstrækkelig. Og hackere og eksterne tekniske fejl er faktisk ikke den primære årsagsfaktor, når uheldet er ude, og data går tabt.

»Den primære grund til datatab er brugerfejl,« siger Jeff Erramouspe, direktør i EMC's Spanning-afdeling.

»Mange folk tror, at en Saas-udbyder kan behandle alle dine backup-behov. Det kan de også i nogen grad, men mest de datatab, som skyldes systemfejl. Mister Google eller Windows en server, har de garanteret en backup-plan til kunden. Men de kan ikke beskytte dig imod menneskelige fejl,« siger han.

Ifølge en undersøgelse foretaget af den britiske kæde PC World skyldtes hele 75 procent af datauheld den menneskelige indblanding. Selvom producenter som Google og Microsoft har gjort meget for at optimere deres backup og sikkerhedsprocedure til software, sidstnævnte senest med stærkere kryptering af Office 365 & Azure, står det for leverandøren ikke til at vurdere, om sletningen er med vilje eller ej.

»Det kan være en bruger med en ond hensigt – en fyret medarbejder, der vil have hævn og sletter en masse emails og filer på vej ud af døren,« uddyber Jeff Erramouspe. Den mest udbredte insidertrussel skyldes dog fejl begået i et hastigt øjeblik af medarbejdere med gode intentioner. I en amerikansk undersøgelse, hvor 500 berørte virksomheder blev spurgt, skyldtes hele 65 procent af datatab netop dette.

I Spannings backup-løsning placeres daglige kopier derfor løbende i samme virtuelle sky som de oprindelige data. Det sikrer, at menneskelige fejl, som medarbejderen, der mod eller med sin vilje sletter vigtige data, ikke blot videresender fejlsletningen til endnu flere datalagre, men i stedet giver brugeren direkte mulighed for at genskabe dataene. Backuppen kan specificeres til at omfatte en enkel fil, en enkel mappe eller en hel brugerkonto.

Seneste version af Spanning Cloud Apps er optimeret til at gøre backup-processen så effektiv, at EMC's Spanning tør levere en hundrede procent garanti for løsningen. Ifølge Jeff Erramouspe har inkorporeringen med EMC primært haft betydning for udbredelsen af produktet.

»Set fra et produkt-perspektiv har vi ikke ændret så meget. EMC-sammenslutningen har mest påvirket salgs- og marketingsafdelingen. Der er kæmpestore brugere af Office 365. Nu kan vi pludselig sælge til nogle af de helt store på markedet. Den store interesse for vores beta-version viser, at it-oorganisationer har forstået, at de har brug for at have en solid databeskyttelsesplan på plads,« fortæller han.

Spanning Backup til Office 365 er på markedet den 30. juni og leveres for omkring 350 kroner årligt per medarbejder. Backup-produktet fra Spanning er endnu ikke videre udbredt i Danmark, som til gengæld er et af de lande med forholdsvis flest professionelle brugere af Office 365.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere