Spammere outsourcer Captcha'er til Indien

Frem for at udvikle avanceret kode, der kan omgå Captcha-teknologien, så har hackerne nu outsourcet kodeindtastningen til Indien.

En valid emailadresse fra Gmail, Hotmail eller en konto i Facebook eller Myspace er guld værd for spammere. Det er kun de færreste spamfiltre, der vil blokere for trafikken fra disse mailmastodonter, og er man først inde i Facebook, har man gode muligheder for at fiske sig frem til tusinder af andre Facebook-konti, der kan overdynges med spam.

Derfor er der i forbindelse med oprettelse af diverse konti i Facebook, Hotmail eller Gmail indlagt en procedure, der skal forhindre en automatisk oprettelse af tusindvis af bruger-konti. Metoden kaldes Captcha og er oftest nogle krøllede bogstaver i en lille rude, der skal afkodes og tastes ind i et felt.

Hidtil har det været en kamp for mailtjenesterne at gøre indtastningen så maskinel ulæsbar som mulig, og senest har visse tjenester indført billedgenkendelse for at fjerne muligheden for at lade et computerprogram analysere sig frem til indholdet. Men blot fordi mailtjenesterne på denne måde har vundet, betyder det ikke, at spamprogrammørerne derved giver op. Næh, de outsourcer bare indtastningsopgaven til Indien.

Det er it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro, der er faldet over fænomenet. Selskabet fortæller, hvordan spammerne hyrer operatører, der for tyve kroner om dagen sidder og venter på, at de automatiske oprettelsesprogrammer møder en såkaldt Captcha, der så sendes til den indiske operatør, der løser indtastningsproblemet, hvorefter den automatiske oprettelsesprocedure afslutter arbejdet.

»Ved at betale folk så lidt som 20 eller 30 kroner om dagen for at løse Captcha-problemerne får de cyberkriminelle adgang til millioner af registrerede konti. Kontiene kan bruges til at sende millioner af spam-mails, som kan indeholde links til ondsindede programmer, der kan stjæle personlige oplysninger, hvis brugeren klikker på linket i mailen,« siger Kim Lindberg fra Trend Micro i Danmark i en pressemeddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Nørregaard Blogger

Det er en genial / trist måde at anvende den menneskelige hjernes fortrin over computerens evner.

Se denne ret gode artikel om opfinderen af Captcha, von Ahn, og hvad han har gang i nu:

http://www.wired.com/techbiz/it/magazine/15-07/ff_humancomp

I øvrigt er fænomenet også omtalt tidligere her:

http://www.wired.com/science/discoveries/news/2006/09/71850

og her er et eksempel på en auktion over 50 timers arbejde med at løse captcha'er

http://www.getafreelancer.com/projects/Data-Processing-Data-Entry/Data-E...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere