Spamkonge får bøde på 74 millioner kroner

Milliarder af spammails med tilbud på ulovlig medicin koster nu en new zealænder 74 millioner kroner i bøde.

Spam-netværket 'Herbalking' er blevet optrevlet af amerikanske handelsmyndigheder, og lederen Lance Atkinson fra New Zealand er blevet dømt for at have sendt mange milliarder uønskede emails af sted. Spam-bombardementet takserede retten til 74 millioner kroner i bøde, skriver BBC.

Den heftige bøde vil dog kun skulle betales, hvis new zealænderen sætter sin fod på amerikansk jord. I forvejen har Lance Atkinson dog en anden millionbøde hængende over hovedet fra en tidligere sag, som han ikke har fået betalt.

En amerikaner, som også var på anklagebænken ved samme lejlighed, erklærede sig skyldig i handel med kopivarer og står nu til fem års fængsel.

Herbalking-netværket blev udnævnt til verdens største spammere i både 2007 og 2008, og gruppen brugte tusindvis af 'kidnappede' computere - botnets - til at sende meddelelserne ud.

Indholdet var som regel en reklame, der skulle lokke kunder til spamnetværkets netbutik for receptpligtig medicin og slankepiller. Pillerne, folk bestilte, blev faktisk sendt til kunden, men der var ikke tale om den ægte vare, men billig og ikke-godkendte produkter fra Indien.

Da spammerne også drev netbutikken, var det nemmere for myndighederne at få skovlen under dem. Der er nemlig langt bedre muligheder for at få dømt personer, som sælger kopivarer, end dem der holder sig til at sende spam ud.

I dommen indgik også en overtrædelse af reglerne for nethandel. Spamgruppen lovede nemlig de handlende, at transaktionen over nettet var beskyttet af kryptering med SSL, men den ulejlighed havde spammerne ikke gjort sig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Markus Hornum-Stenz

Da spammerne også drev netbutikken, var det nemmere for myndighederne at få skovlen under dem. Der er nemlig langt bedre muligheder for at få dømt personer, som sælger kopivarer, end dem der holder sig til at sende spam ud.

Rart at vide hvis man er spammer....ytringsfrihed bør omgås med omtanke, specielt hvis man arbejder på et nyhedssite

  • 0
  • 0
#4 Henrik Jensen

Uforståeligt at et ellers rimmeligt moderne land som New Zeeland ikke selv sætter dyret i spjældet og konfiskere alt hvad han ejer.

Desværre er en bøde på $200.000 NZD den størst mulige straf en spammer kan få i det New Zealandske retssystem.

Og hvad også er kedeligt er at man heller ikke har fundet det juridisk muligt at gå efter den virksomhed i Indien som har leveret produkterne og også været en meget stor del af organisationen.... og som formentligt nu blot har nogle andre til at udsende spam for deres produkter.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere