Spamfilterproblem giver spam i indbakken hos Microsofts webmail-brugere

Microsoft har problemer med det spamfilter, der skal holde indbakken hos Outlook.com-kunderne fri for spammails.

Indbakken hos visse brugere af Microsofts Outlook.com har siden tirsdag lignet noget fra omkring årtusindskiftet, fordi en stor mængde spammails slipper forbi de filtre, der normalt holder indbakken fri.

Microsoft oplyser, at selskabet arbejder på to løsninger på problemet. Den første vil være en kortsigtet skadesbegrænsning, mens den anden skal være langsigtet.

Opdateret 15:18 Microsoft oplyser nu, at problemet skulle være løst efter implementeringen af de to løsninger.

Illustration: Microsoft

Forskellen på de to løsninger ligger - at dømme ud fra den kortvarige beskrivelse fra Microsoft - i, at Microsoft på kort sigt vil forsøge at forhindre spammails i at lande i indbakkerne. Den langsigtede skal derimod forhindre spammails i at nå Microsofts mailinfrastruktur.

En tidligere opdatering fra serviceteamet hos Microsoft antyder, at problemet kan ligge i kapaciteten for Microsofts spamfiltre.

Microsoft er i færd med at flytte Outlook.com-platformen, der er videreudviklingen af Hotmail.com, over på en ny platform baseret på Office 365, men det er uvist, om der er en sammenhæng mellem migreringen og spamproblemet, skriver Thurrott.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

"men det er uvist, om der er en sammenhæng mellem migreringen og spamproblemet"

Som med MS Server vs Linux hvor apache er standarten aplicationen som virker, exchance må da være døende.

Mår vi taler MS og flytning til deres platform, så lyder migreringen og kapaciteten problemmer som noget velkendt.

Hvis man har stabilitet, sikkerhed, hardware krav og pris som parameter når man vælger, så bliver det ikke MS.

  • 1
  • 6
Bent Jensen

Har ikke noget imod MS ?
De laver bare ikke godt altid godt software. og var heldig at være på det rigtige sted, på den rigtige tid. Og have også en god foretningsfornemelse.

Men det meste af det software , som har lidt værdi fra MS, er opkøbt.
Det ses også i hvordan de klare sig i et marked hvor de ikke har monopol.

Når man har oplevet udgivelser fra MS, som er tæt på beta udgaver, og alle siger man skal vente på den første større SP fra MS før man skiftet til noget nyt. Så er sætningen " migreringen og kapaciteten problemmer " meget passende.

Har du andre forsalg til hvorfor SPAM filter ikke virker, er det nogen tåber ved MS, som ikke kan finde ud af at sætte det op, eller er der andre basale fejl i softwaren ?

  • 1
  • 1
Bent Jensen

"Har du andre forsalg til hvorfor SPAM filter ikke virker, er det nogen tåber ved MS, som ikke kan finde ud af at sætte det op, eller er der andre basale fejl i softwaren ?"

Ingen andre forslag til hvad det kan være galt, hvis det køre på samme hardware som før, og den gamle hardware kunne håndtere SPAM. Så må det være den nye software, som er dårligere. Hvis ikke at MS selv kan finde finde ud af at sætte det op, men det må også være et software problem, hvis dem som har udviklet og lavet det, ikke kan finde ud af det.
Så synes min forslag til at det må være noget dårlig skriven software, som perfomer meget dårligt når det kommer ud i det virkelige liv, må være den rigtige konklution ?

Fornemmer jeg lidt religion her?
Har som jeg skriver ikke noget mod MS, det eneste softwarefirma som jeg overhovedet ikke kan fordrage er Oracle, på grund af deres licens/patent håndtering og behandling af opensource portefølge.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere