SpaceX vil levere internet fra 4.000 mini-satellitter

Entreprenøren Elon Musk har bedt om tilladelse fra de amerikanske myndigheder til at igangsætte test af et planlagt netværk, der skal levere internet til alle verdens afkroge fra 4.000 små satellitter.
10. juni 2015 kl. 13:05
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom ideen ikke er banebrydende og ny, er det måske værd at tage notits af, hvad end den enormt succesrige serieiværksætter Elon Musk kaster sin opmærksomhed - og betragtelige formue - efter.

Musks rumfirma, SpaceX, har netop ansøgt den amerikanske myndighed med ansvar for at regulere tele- og internet-industrien, FCC, om lov til at indlede forsøg med at sætte små satellitter i lavt kredsløb og teste kommunikationen mellem de små satellitter og ned til to jordstationer.

Det skriver Washington Post.

Hvis forsøgene går godt, regner Musk og FCC med, at det endelige netværk, der skal tælle intet mindre end 4.000 satellitter, vil være fuldt udbygget og klar til drift inden for fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det enorme satellitnetværk skal være et reelt alternativ til gængse bredbåndsleverandører, ligesom det er visionen, at det bliver det eneste alternativ i øde lokationer for folk, der endnu aldrig har været online.

Elon Musk er ikke den første, der vil udrulle internet med massevis af små satellitter, og en række rige entreprenører - herunder Bill Gates - har tidligere luftet ideen, men er gået bort fra den, da omkostningerne viste sig at stikke af.

Musk har dog den klare fordel at eje raketterne, der skal udbygge netværket.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger