Spådom: Low code-markedet vokser med knap 20 procent næste år

16. december 2022 kl. 09:544
computer computerskærm kontor programmering arbejdsplads programmør
Illustration: FreedomTumZ / Bigstock.
Stigende efterspørgsel på hurtig levering er blandt årsagerne til stigning i low code-løsninger, lyder det fra analysevirksomheden Gartner.
Artiklen er ældre end 30 dage

Low code-markedet vil næste år vokse med 19,6 procent sammenlignet med i år og således omsætte for 26,9 milliarder dollars – svarende til godt 188 milliarder kroner. Det forventer i hvert fald analysevirksomheden Gartner, der har undersøgt udviklingen af markedet for low code-udvikling.

Det skriver ComputerSweden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Organisationer vender sig i stigende grad mod low code-udviklingsteknologier for at imødekomme den stigende efterspørgsel på hurtig levering af applikationer og meget skræddersyede og automatiserede arbejdsgange,« siger Varsha Mehta, der er Senior Market Research Specialist i Gartner, i en pressemeddelelse.

»At udstyre både professionelle it-udviklere og folk uden for it-afdelingen med forskellige low code-værktøjer gør det muligt for organisationer at nå det niveau af digital kompetence og leveringshastighed, der kræves til det moderne agile miljø,« fortsætter han.

I 2024 forventer Gartner, at markedsomsætningen vil være steget til 31,9 milliarder dollars – godt 223 milliarder kroner.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
19. december 2022 kl. 10:14

Og den prognose har vi forresten hørt siden SQL blev opfundet...

4
20. december 2022 kl. 14:06

Jeg mener da bestemt, at den symbolske assembler gjorde "programmerere" overflødige.

1
19. december 2022 kl. 09:16

Low code uden for IT afdelingen. Det er alle IT afdelingers mareridt, men det giver kortvarigt varmen i afdelingen der skal bruge det. Ligesom en gul væske i benklæderne.

Det fungerer indtil "udvikleren" er væk. Og så er der ingen andre der kan overtage. For at det kan fungere, så skal der indføres udviklingsmetoder i brugsafdelingerne, så der er dokumentation of produktoverdragelse. Alt skal have en ejer, og en ny tildeles når den første stopper.

Der er mange virksomheder der har low [quality] code i Excel. Hvor løsningen i dag er lårt, men ingen kan rette i det, eller finde ud af hvordan det virker. Og så er det lettere at starte forfra.

Jeg håber da at virksomhederne har det in-mente når de ruller det ud. Så man undgår tidligere tiders dårlige oplevelser. Men det store pusher på, jo flere de kan sælge tools til jo mere på bundlinien.