Spår Java-exit: Kotlin bliver det mest populære udviklersprog på Android

Illustration: Android Logo
Det er ved at være sidste tid for Javas storhed på Android-platformen, viser ny undersøgelse.

Det er svært at spå, især om fremtiden, sagde Storm P. Men der er nu mange, der forsøger alligevel.

Seneste forsøg på Android-fronten er en ny rapport, som fastslår at det unge sprog Kotlin vil slå Java som nummer et på platformen. Det skriver Adtmag.

Rapporten er udgivet af firmaet Realm, som udgiver en database til anvendelse i mobilapps. Resultaterne i rapporten stammer fra metadata indsamlet fra over 100.000 udviklere, som benytter databasen i deres apps.

Ifølge disse data vil skæringsdatoen, hvor Kotlin overtager pladsen som det foretrukne sprog blandt Android-udviklere, ligge i december 2018.

Det tidspunkt ligger 17 måneder efter af Google officielt tilføjede Kotlin til Android-platformen. Til sammenligning tog det 14 måneder for Swift at skubbe Objective-C til side på Ios-platformen. Kotlin sammenlignes ofte med Swift, som eksempel på sprog med nye moderne faciliteter som skal afløse ældre sprog.

»Java er et godt sprog, og jeg er en stor fan,« udtaler Paul Kopacki, som er marketingschef i Realm, til Adtmag.

»Men som så mange andre ting er det fra før mobil-alderen, og det blev på en måde presset ind i det mobile miljø. Det har de gjort rigtig godt. Det gjorde Android til det mest populære styresystem på verdensplan. Men det er svært at arbejde med, og det har mobiludviklere lært på den hårde måde, og det er derfor, de omfavner Kotlin.«

En række andre målinger peger også på, at Kotlin er i stærk vækst.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere