Spådom for 2011: En halv million iPads i Danmark

25 kommentarer.  Hop til debatten
Apples tavle-computer iPad vil være i hænderne på en ud af ti danskere i løbet af 2011, mener analysedirektør. Samtidigt vil alle alternativerne vælte frem.
27. december 2010 kl. 13:27
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

2011 bliver året, hvor tavle-pc'er vil vælte ind over Danmark.

Sådan lyder en af de mest populære spådomme i en rundspørge om det kommende år set med it-briller, som [Berlingske Business har foretaget.

](http://www.business.dk/tech-mobil/det-her-skal-du-holde-oeje-med-i-2011-0)Direktør for analysehuset IDC, Per Andersen, har med sin talfyldte baggrund også et bud på salgstallene: Der vil i alt være solgt en halv million iPads i Danmark inden 2011 er slut. Det svarer til, at omkring hver femte hustand i landet vil råde over sådan en.

I Per Andersens krystalkugle har Apple et så afgørende forspring på tavle-området, at de mange alternativer, som vil komme på markedet de kommende måneder, ikke vil kunne vælte iPad'en af tronen i løbet af 2011.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er en anden spåmand i artiklen dog ikke enig. Preben Mejer, leder af Innovation Lab, forudser, at iPads kun vil udgøre 10-12 procent af markedet for tavle-computere om et år til halvandet fra nu. Alene i første kvartal af 2011 kommer der 11 nye iPad-konkurrenter til Danmark, pointerer han.

Andre teknologier, der vil blomstre for alvor i 2011, er cloud computing, Googles Chrome OS og meget tynde AMOLED-skærme, lyder nogle af spådommene, ligesom mobilt bredbånd i det nye år vil blive langt billigere og hurtigere, ifølge teleanalytiker John Strand.

25 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. december 2010 kl. 14:27

iPad er et fint device, ingen tvivl om det. Dette kombineret med mediernes tilsyneladende endeløse vilje til at hjælpe Apple med at markedsføre deres produkter, skal nok hjælpe med til at drive salgstallene yderligere opad.

I mellemtiden har jeg så købt en Samsung Galaxy Tab til konen i julegave (pris. 4600 kr. rundt om hjørnet), og det er en glimrende enhed. Størrelsen på 7", samt den halve vægt, gør den bedre til at læse ebøger, hvilket var et af de primære formål.

Den kan også overtage en væsentlig del af laptop forbruget, til at checke emails og diverse websurfing, og så er der jo lige adgang til 150000 apps i Android Market, eller hvor meget det nu er i dag.

Så er der også lige det med dens 2 kameraer, at den kan skyde video, gå på mobil 3G og WIFI derhjemme, være mobil-hotspot, multitaske, spille flashvideo (ak ja...), og 15 andre ting som iPad ikke kan.

Et glimrende køb, kan anbefales. Skal nok have en selv....

2
27. december 2010 kl. 18:02

Med en tavle med Chrome OS, arm processor og under 3000kr, tror jeg ikke der er noget der kan slå Samsung og Acer ud.

Men mangler stadig at se Tavler med input-metoder der virker i praksis. Google voice-search virker fint, men skal bare også være på Dansk. f.eks. "Telefoner til Carsten" og "Naviger til version2" "vis FDIM browser barometer" og med Google TV på "vis DR1"

Apps kommer fra Chrome webstore.

John Strand, er ved at få en vis fornemmelse for telemarkedet.

3
27. december 2010 kl. 19:34

Input metoder virker fint, men det er rigtigt at voice-actions indtil nu kun er på Engelsk. Lur mig om det ikke kommer på Dansk på et tidspunkt...

4
27. december 2010 kl. 21:04

Jeg er absolut ikke apple fanatiker. Min kæreste har vundet en iPad, som hun har givet til mig. Hele familien er glad for den, det er langt det fedeste gadget jeg endnu har ejet, og jeg har ejet en del. Jeg ville nødig ned i skærmstørrelse fra de 9,7", faktisk måtte den gerne være lidt større for min skyld :-) Men jeg er ultra tilfreds. Personligt har jeg indtil videre ikke savnet noget, på den lange liste over ting en Samsung Galaxy Tab kan, som iPad ikke kan. Men ligemeget hvilken type tablet man vælger, tror jeg der er rigtigt mange der vil være super glade for den. Det var jo sådan en computer skulle have være lavet fra starten... Jeg er sikker på at tablets er kommet for at blive. Og for nogle vil en tablet sikkert være den eneste computer de har brug for.

5
27. december 2010 kl. 21:21

Indrømmet - iPad er lækker. Rigtig, rigtig lækker. Jeg køber ikke en. Jeg ender sikkert med en Galaxy Tab, eller forhåbentlig en Notion Ink Adam, hvis den nogensinde kommer på markedet... En halv million iPads er godt nok mange, men det skulle såmænd ikke undre mig, hvis 350.000 danskere skulle overveje købet. Jeg tror dog også på, at rigtig mange af dem ender med at købe noget andet.

6
27. december 2010 kl. 22:56

Købte en iPad 16Gb med 3G, men den blev jeg desværre hurtigt skuffet over. Jeg følte intet andet valg end at returnere den, så det måtte jeg gøre.

Jeg finder OS'et gammeldags at navigere i, og det er forvirrende at skulle pille bare lidt ved opsætningen. Intet er nemt at finde, og man føler nærmest man har vundet i lotteriet, når man endelig finder frem til hvor noget indstilles.

Tre af de absolut største fejl ved iPad'en er efter min mening:

  1. Ingen tilbage-knap. Hvad sker der for Apples besættelse med kun at have éen knap? Der er intet galt i at have flere knapper, det er bare et spørgsmål om at gøre det åbenlyst hvad de gør, placere dem rigtigt, og integrere dem godt i softwaren. Og en tilbage-knappen er noget jeg savnede igen, igen, igen og igen...

  2. Ingen Flash-understøttelse. Jeg ved godt at flash betyder reklamer på websites, men der findes desværre rigtigt mange sites der ikke fungerer acceptabelt uden Flash. Det er et kæmpe minus ikke at have Flash, om ikke andet så gør det dog tilgængeligt som en frivillig download, så er det på eget ansvar om man vil bruge det.

  3. Ingen Java-understøttelse. Jeg er på ingen måde overhovedet tilhænger af Java, men faktum er desværre at vores vidunder-velfærdssamfund har valgt at satse på en java-afhængig løsning til alt hvad der har med det offentlige og banker at gøre, og langt mere i fremtiden, efterhånden som NemID's cancer spreder sig og bliver mere og mere ondartet. Men det er jo desværre ikke til at undvære, og uden Java på iPad'en kan den ikke bruges til netbank eller noget andet der har med det offentlige at gøre. Og det er nu engang en del af de ting jeg gerne ville bruge den til, selvom det smerter mig at være afhængig af Java, så er det nu engang blevet et påtvunget faktum.

7
28. december 2010 kl. 00:32

Har en 32 Gb 3G/WiFi. Har fået adgang til alle mine pdf filer, det er godt. Det ville være smart hvis den kunne afspille musik via min Airport Express.

Jeg havde forventet at den kunne fungere som en MacBook og koble på mit lan, men der er ingen Finder.

Tilsyneladende kan den kun fungere som e-reader og til at surfe på nettet. Til samme penge kan man få en laptop der har væsentlig flere anvendelses muligheder. Apple er rasende dygtige til at promovere deres produkter, nogen af dem med rette, men Ipad burde max. koste det halve. Hvis du kan lide Apple, så køb en Macbook i stedet.

8
28. december 2010 kl. 01:48

Det ville være smart hvis den kunne afspille musik via min Airport Express.

Det kan den da også godt.

Jeg havde forventet at den kunne fungere som en MacBook og koble på mit lan, men der er ingen Finder.

For at bruge en bil analogi, så har du købt en bil, og nu brokker du dig over den ikke kan sejle ;-)

Med programmet FileBrowser kan du forbinde til dine lokale maskiner, browse filer mv. Jeg kan koble direkte på min Drobo-FS og spille film, høre musik, læse pdf osv.

Med Remoter kan jeg fjernstyre mine computere, hvis det er det jeg har behov for.

Med Terminus kan jeg koble op via ssh til mine maskiner.

Så at påstå det kun er en e-reader man kan surfe på er måske lidt overdrevet. Prøv at check app store ud.