Mens store websider som Wikipedia og Reddit gør klar til protestdag onsdag den 18. januar, er strømmen af gode nyheder begyndt for modstandere af den amerikanske lov SOPA (Stop Online Piracy Act).
SOPA er blevet heftigt diskuteret i den amerikanske kongres, og i medier verden over, da loven vil indføre meget vide beføjelser for myndigheder i kampen mod piratkopieret materiale på nettet.
Og nu har massive protester fra næsten alle betydningsfulde amerikanske internetfirmaer tilsyneladende haft en effekt.
Præsident Obamas regering udtalte sig i weekenden for første gang officielt om holdningen til SOPA, og den var ikke ubetinget positiv. I et svar til kritikere skriver Obamas it-sikkerhedschef Howard Smith sammen med to andre, at regeringen støtter kampen mod piratkopiering - men ikke for enhver pris.
»Samtidigt med, at vi mener, at netpirateri via websider i andre lande er et seriøst problem, der kræver et seriøst juridisk modsvar, vil vi ikke støtte love, som reducerer ytringsfrihed, øger cybersikkerheds-risici eller underminerer det dynamiske, innovative globale internet,« skriver Obamas folk.
Mere konkret vil regeringen for eksempel ikke støtte forslaget om at bruge DNS-blokering i kampen mod piratkopiering.
»Vores analyse af de forslag til DNS-filtrering, der indgår i noget af lovforslaget, peger på, at de udgør en reel risiko for sikkerheden på nettet, og alligevel stadig lader forfalskede varer og services være tilgængelige online. Vi må undgå love, der fører brugerne til farlige, utilregnelige DNS-servere og som er en trussel mod næste-generations-sikkerhed på nettet, som udrulning af DNSSEC,« lyder beskeden.
Samtidigt har politikerne i den amerikanske kongres valgt at udskyde behandlingen af loven og afstemningen af SOPA, indtil der er mere enighed om loven. En af de varmeste fortalere for SOPA valgte nemlig - ligesom Obama-regeringen - at droppe støtten til DNS-blokering af udenlandske websider. Det bliver også udlagt af kritikerne som en klar sejr, skriver det politiske magasin The Hill.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.