SOPA er død: Lovforslag trukket

23. januar 2012 kl. 09:4611
Amerikanerne dropper nu den omdiskuterede lov, der skulle stoppe online-pirateri. Der skal være bredere enighed om en løsning, lyder det.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den republikanske politiker Lamar Smith har tilbagetrukket lovforslaget Stop Online Piracy Act, bedre kendt som SOPA. Det sker efter de mange reaktioner fra internetfirmaer og den amerikanske befolkning. Lamar Smith vil have bredere enighed om en løsning. Det skriver Mashable.com.

»Jeg har hørt fra kritikerne, og jeg tager deres bekymringer alvorligt med hensyn til lovforslaget, der skal gøre op med piratkopiering,« siger Lamar Smith ifølge Mashable og fortsætter:

»Det er klart, at vi har brug for at revidere, hvilken tilgang der er bedst for at løse problemet med udenlandske tyve, der stjæler og sælger amerikanske opfindelser og produkter.«

Der har for nyligt været stor protest mod lovgivningen, der vil gøre det til et krav, at rettighedshavere skal kunne få blokeret for adgangen til sider, der henviser til webtjenester, som potentielt krænker ophavsretten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som reaktion på lovforslaget har Wikipedia, Google og en lang række andre sider været gået i sort, og en hackergruppe nedlagde hjemmesiden for det amerikanske justitsministerium.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
24. januar 2012 kl. 00:01

...længe leve SOPA. Hvornår skal vi gætte på at en lettere udvandet version bliver sneget ind af bagdøren uden det bliver opdaget?

Jeg er normalt ikke så meget for maddox, men synes hans "I hope SOPA passes" har nogle fornuftige passager - http://maddox.xmission.com/ .

10
23. januar 2012 kl. 12:39

Selvom om mere end en journalist siger noget gør det vel ikke sandt, så mht om google ville går i sort eller ej og om man kan begynde at klandre google for spin kommer vel an på hvad google selv har sagt de ville gøre med protester mod sopa.

Så medmindre der forefindes udtalelser fra google selv om at de vil gå i sort i protest, ikke hvad nogle journalister mener at have hørt, så er anklagerne om spin vel lidt søgt og smart i en fart.

3
23. januar 2012 kl. 10:42

De seneste dages begivenheder omkring MegaUpload-tjenesten, viser med al tydelighed, at USA allerede i dag kan lukke sites ned, uanset hvor i verden de er placeret. De kan endda få bagmændende udleveret og retsforfulgt efter amerikansk lovgivning ... Hvad de mere har følt, de havde behov for med SOPA og lign., har jeg lidt svært ved at se.

Men én ting er sikkert: enhver tiltagende ufrihed på nettet vil avle et modtryk.

2
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den man, 01/23/2012 - 10:12

Øv øv. Jeg glædede mig til at se hvordan man kunne lave et mægtigt teater med den lov, og så trækker man den tilbage. Har de helt mistet sansen for god underholdning i Cowboyland ?

1
23. januar 2012 kl. 10:07

Google gik da, så vidt jeg ved, ikke i sort. De valgte at lave et link til en protest-side på hjemmesiden. Medmindre jeg har overset noget?

At Wikipedia gik i sort opfangede jeg slet ikke først, NoScript gjorde at jeg havde fri adgang som altid.

7
23. januar 2012 kl. 11:22

Hvori består spinnet, Jesper?

8
23. januar 2012 kl. 12:10

Hvori består spinnet, Jesper?

Ja med mindre alverdens journalister kollektivt er gået i selvsving, så er der i hvert fald sket et eller andet - V2 er ikke de enester, der har bragt nyheden om "Google i sort" til torvs.

:o)

4
23. januar 2012 kl. 11:10

Google.dk var ikke påvirket. Google.com havde en censur-banner på deres logo.

5
23. januar 2012 kl. 11:15

Ja, men der er også langt fra dét og så til at gå i sort som wikipedia gjorde. :) Jeg går meget sjældent over google's hjemmeside længere, har jo en fin søgebar - eller også søger jeg direkte i adressebaren.