Sonys nye 10-tommer tablet er tyndere end iPad Mini

Med en tykkelse på 6,9 millimeter og en vægt på 495 gram overhaler Sony Apple indenom med den nye Xperia Tablet Z. Og så er den vandtæt.

Sony har ikke indtil videre fået gjort meget indhug på markedet for Android-tablets, trods et par forsøg. Men en ny model, der overgår konkurrenterne på flere punkter, kan måske ændre på det.

Xperia Tablet Z er trods den 10,1 tommer store skærm nemlig tyndere end Apples iPad Mini: Kun 6,9 millimeter skal Sony bruge i dybden, mens vægten også er noget under konkurrenterne med 495 gram. Til sammenligning er en iPad 9,4 millimeter tyk og vejer 660 gram.

Inde i Xperia Tablet Z ligger en Snapdragon-processor med fire 1,5 gigahertz-kerner, 2 gigabyte RAM, 32 gigabyte lagerplads - og trods de små dimensioner er der blevet plads til en microSD-port, så man selv kan udvide. Styresystemet er Android 4.1.

Skærmen har en opløsning på 1920 x 1080 og bruger Sonys Bravia-teknologi, der kendes fra virksomhedens fjernsyn. Og kameraet på 8,1 megapixel skulle ifølge Sony give gode billeder selv i svagt lys.

Xperia Tablet Z er i øvrigt gjort støv- og vandtæt, om end det ikke fremgår af Sonys annoncering, om det er på niveau med telefonen Xperia Z, der skulle kunne holde til at blive neddykket i vand.

Hvad prisen bliver for Xperia Tablet Z, eller hvornår den bliver lanceret uden for Japan, har Sony ikke oplyst. Den kommer i første omgang på markedet i Japan i løbet af foråret, lød meldingen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
Jimmy Krag

Det ved jeg godt, men der er flere ting i det for mig:
1. Jeg kan godt lide at have smarte Android-venlige genveje.
2. Jeg vil gerne kunne tage en tablet med mig som en mini-bærbar, så det må helst ikke fylde for meget, og det kunne være rart hvis det var kombineret med en sleeve.

Overvejer lidt at købe et UK-layout tastatur, da det har den store Enter-tast og så bare mappe det om. Så må jeg tegne eller bruge klistermærker for a kæresten kan finde ud af det :)

Overvejer også muligheden for at sætte min telefon telefon til fjernsynet og bruge den som tekst-editor.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017