Sonys nye 10-tommer tablet er tyndere end iPad Mini

Med en tykkelse på 6,9 millimeter og en vægt på 495 gram overhaler Sony Apple indenom med den nye Xperia Tablet Z. Og så er den vandtæt.
Sonys nye tablet fås i enten sort eller hvid.

Sony har ikke indtil videre fået gjort meget indhug på markedet for Android-tablets, trods et par forsøg. Men en ny model, der overgår konkurrenterne på flere punkter, kan måske ændre på det.

Xperia Tablet Z er trods den 10,1 tommer store skærm nemlig tyndere end Apples iPad Mini: Kun 6,9 millimeter skal Sony bruge i dybden, mens vægten også er noget under konkurrenterne med 495 gram. Til sammenligning er en iPad 9,4 millimeter tyk og vejer 660 gram.

Inde i Xperia Tablet Z ligger en Snapdragon-processor med fire 1,5 gigahertz-kerner, 2 gigabyte RAM, 32 gigabyte lagerplads - og trods de små dimensioner er der blevet plads til en microSD-port, så man selv kan udvide. Styresystemet er Android 4.1.

Skærmen har en opløsning på 1920 x 1080 og bruger Sonys Bravia-teknologi, der kendes fra virksomhedens fjernsyn. Og kameraet på 8,1 megapixel skulle ifølge Sony give gode billeder selv i svagt lys.

Xperia Tablet Z er i øvrigt gjort støv- og vandtæt, om end det ikke fremgår af Sonys annoncering, om det er på niveau med telefonen Xperia Z, der skulle kunne holde til at blive neddykket i vand.

Hvad prisen bliver for Xperia Tablet Z, eller hvornår den bliver lanceret uden for Japan, har Sony ikke oplyst. Den kommer i første omgang på markedet i Japan i løbet af foråret, lød meldingen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (10)

Jimmy Krag

Det ved jeg godt, men der er flere ting i det for mig:
1. Jeg kan godt lide at have smarte Android-venlige genveje.
2. Jeg vil gerne kunne tage en tablet med mig som en mini-bærbar, så det må helst ikke fylde for meget, og det kunne være rart hvis det var kombineret med en sleeve.

Overvejer lidt at købe et UK-layout tastatur, da det har den store Enter-tast og så bare mappe det om. Så må jeg tegne eller bruge klistermærker for a kæresten kan finde ud af det :)

Overvejer også muligheden for at sætte min telefon telefon til fjernsynet og bruge den som tekst-editor.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017