Sony-selskab lukker ned efter omfattende hackerangreb

25. november 2014 kl. 16:08
Sony-selskab lukker ned efter omfattende hackerangreb
Illustration: iStockphoto.com.
Sony Pictures Entertainment har lukket sine computersystemer ned efter et omfattende hackerangreb truede med at afsløre selskabets hemmeligheder. Det kan tage mellem en dag og tre uger at løse problemet, lyder det fra teknologi-giganten.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mellem en dag og tre uger kan der gå før medarbejderne hos Sony Pictures Entertainment igen kan bruge selskabet computersystemer. Det er meldingen oven på et hackerangreb, som har lammet virksomheden. Det skriver BBC.

Hackerangrebet har ifølge det britiske medie fået dødningehoveder til at dukke op på computerskærm i Sony-systemerne. Kranierne blev ledsaget af en besked om, at hackere ville afsløre hemmeligheder, hvis ikke selskabet mødte nogle krav, som ikke er offentliggjort.

Beskeden viste samtidig #GOP, hvilket sandsynligvis henviser til hackergruppen Guardians of Peace.

Angrebet sår tvivl om, hvilken sikkerhed Sony har på plads over for denne slag s angreb, mener Charles Lim, der er analytiker for ICT.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dette sikkerhedsbrud påstår GOP, at de har fået adgang til private keys, kildekode, passwordfiler og sågar deres [Sony’s] produktionskalender og notater, og det vil rejse nogle spørgsmål,« siger Charles Lim.

Sony Picture Entertainment er et underselskab af japanske Sony og har været med til at lave film som Men In Black og Resident Evil.

Tidligere på året var Sony målet for et DDOS-angreb. Den gang var det Sony Playstation Network, der blev lagt ned af en hackergruppe, som erklærede et tilhørsforhold til Islamisk Stat.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger