Sony sætter GPS på billederne

Tidligere har GPS-løsninger været tilknyttet bestemte kameraer, men nu lancerer Sony en lille GPS-modtager, der kan anvendes sammen med alle typer digitalkameraer.

Sony lancerer nu en ny GPS-modtager og ?optager, der kan anvendes til at bestemme den geografiske placering af alle optagede billeder.

Den lille GPS-modtager registrerer hvert 15. sekund, hvor den befinder sig, og hvad klokken var på registreringstidspunktet. Netop tidspunktet kan så efterfølgende bruges til at bestemme, hvor et bestemt billede blev taget.

Desuden bliver det muligt at fremvise billederne ved hjælp af kort-applikaitoner som eksempelvis Google Maps.

Sony forestiller sig, at systemet blandt andet kan bruges af ejendomsmæglere til at parre optagedata med de enkelte boliger, eller af parkeringsvagter som kan registrere præcis, hvor og hvornår en bil var parkeret.

Teknologien kræver, at kameraet understøtter lagringsstandard Exif version 2.1, som anvendes af en lang række af kameraproducenter.

Mistes GPS-signalet, sikrer den medfølgende software, at et billede altid regnes for at høre til midt imellem de optagede GPS-data. GPS-opsamleren kan lagre 31 megabyte data, hvilket skulle svare til en måneds brug ved 12 timers opsamling per dag. Batteritiden er ca. 14 timer per opladning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Hej Thomas Tak for referencen til PC World, men lanceringen sidste år omfattede kun digitalkameraer fra Sony. Med den nye lancering er GPS-muligheden tilgængelig for alle kameraer, der understøtter lagringsstandarden Exif version 2.1. bedste hilsner torben, journalist, Version2.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere