Sony Play Station-butik lagt ned af hackere

8. december 2014 kl. 14:18
Sony har endnu en gang været målet for et cyberangreb. Denne gang er det den online Play Station-butik, der var målet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er nok at se til, hvis man er it-sikkerhedmand hos det japanske selskab Sony i disse dage. Endnu mens it-giganten undersøger det omfattende hackerangreb på Sony Pictures Entertainment, hvor 100 TB data skulle være stjålet, har en eller flere hackere søndag aften lagt den online Play Station Store ned. Det skriver BBC.

Brugere, der besøgte siden, blev mødt af beskeden: »Page not found«

Angrebet kommer oven på et lignende angreb mod Micosofts Xbox-netværk, der i sidste uge var nede i en dag. En hacker eller gruppe af hackere, der kalder sig Lizard Squad har taget ansvar for begge angreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Xbox-netværket blev lagt ned af et DDOS-angreb, og Lizard Squad annoncerede efterfølgende, at det blot var en forsmag på, hvad der var i vente. Hacker-gruppen har så sent som i august i år taget ansvar for samme type angreb mod Sonys Playstation Network.

I sidste uge kom det frem, at hackerne bag angrebet på Sony Picture Entertainment har lækket fortrolige oplysninger om kriminelle baggrundstjek, sundhedsoplysninger, lønforhandlinger og lægeerklæringer for ansatte hos Sony Pictures. Dertil er flere hele film, der ikke har haft premiere, blevet offentliggjort af gerningsmændene.

Angrebet sker blot dage efter at Play Station kunne fejre 20 års fødselsdag. Siden er på nuværende tidspunkt på benene igen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger