Sony køber remake-kongerne Bluepoint Games

6. oktober 2021 kl. 10:33
Sony køber remake-kongerne Bluepoint Games
Illustration: Bluepoint Games.
Studiet, der står bag remakes af "Demon's Souls" og "Shadow of the Colossus", bliver en del af PlayStation Studios.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bluepoint Games har høstet store roser for deres remakes og remasters. Blandt andet deres PS4-eksklusive remake af Shadow of the Colossus.

Det kan næppe kategoriseres som en industrihemmelighed, at Sony har haft et godt øje til Bluepoint Games.

Udover at have stået bag remakes af PlayStation-eksklusive titler som Shadow of the Colossus, God of War og Uncharted-serien, var det også Bluepoint Games, der havde den første PS5-eksklusive titel, da den nye PlayStation-konsol kom på gaden - remaket af Demon's Souls.

»Fra det exceptionelle PS5-remake af Demon's Souls til det kritikerroste PS4-remake af Shadow of the Colossus og remasters af fan-favoritter som Uncharted: The Nathan Drake Collection har Bluepoint skabt sig selv et navn, ved at skabe remasters og remakes af den højeste kvalitet i industrien,« skriver lederen af PlayStation Studios, Hermen Hulst i en blog på PlayStations hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Med hver af deres projekter har Bluepoint hævet barren for konsol-definerende udseende og gameplay, og studiets store ekspertise i at bygge verdner og skabe karakterer vil blive et kæmpe plus for fremtidige PlayStation Studios-titler«.

Arbejder på »originalt indhold«

I et interview med spil-magasinet IGN, fortæller lederen af Bluepoint Games, Marco Thrush, at studiets næste projekt ikke er et remake eller en remaster.

»Lige nu arbejder vi på originalt indhold til vores næste projekt. Vi kan ikke fortælle, hvad det er, men det er en del af det næste skridt i vores evolution,« siger Marco Thrush til IGN.

Sony har tidligere i år erhvervet sig "Returnal"-studiet Housemarque, før det havde de senest opkøbt Insomniac Games i 2019.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger