Sony klar med Xperia Z - den første telefon med fuld HD

14. februar 2013 kl. 13:319
En pixeltæthed på hele 443 ppi er blandt slagnumrene i Sonys nye Android-topmodel med 5-tommer skærm. Samtidigt er den vand- og støvtæt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sony har efter skilsmissen fra Ericsson satset kraftigt på at få et mere solidt fodfæste på det bugnende Android-marked, og nu kommer japanernes hidtil bedste bud på en flagskibs-model, som alle andre telefoner dette forår skal måles imod.

Det er i hvert fald vurderingen hos flere anmeldere, som har haft Sonys nye Xperia Z-telefon i hænderne.

Telefonen er sammenlignet med sidste års Android-hit Samsung Galaxy S3 en lille anelse tyndere og lettere, men har fået en større skærm på 5 tommer, samt dobbelt så mange pixels som Samsungs nuværende topmodel. 1920 x 1080 pixels er presset ind på skærmen, hvilket giver en næsten unødvendig høj pixeltæthed på 443 ppi. Til sammenligning har iPhone 4 og 5 en tæthed på 326 ppi.

Men Sony har også fået mere batterikapacitet klemt ned i pakken, 2.400 milliAmperetimer, og har oven i købet gjort telefonen vandtæt. Det betyder dog også, at portene til hovedtelefoner og til micro-SD-kort er dækket af gummi, som skal åbnes, når portene skal i brug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af samme grund har Sony gjort det muligt at lade telefonen op via en inkluderet dock, der forbinder til telefonen med to udvendige kontakter.

Kameraet er på 13 megapixels og rummer et væld af funktioner. Blandt andet praler Sony med, at det er muligt at køre HDR, altså løbende tilpasning af kontrasten, på videooptagelser i fuld HD. Det kræver processorkraft, og her kan telefonen også være med helt i toppen af feltet, lyder vurderingen fra anmelderne.

En Snapdragon 4-processor med fire 1,5 gigahertz Krait-kerner lægger i benchmarks selv rivaler med samme bestykning bag sig. Der er to gigabyte RAM og 16 gigabyte indbygget lager, som kan udvides med micro-SD-kort.

Hos GSMarena lyder den foreløbige vurdering efter en hands-on, at Sony Xperia Z er godt på vej i finalen som bedste smartphone lige nu og de kommende måneder. Det eneste, der skuffer anmelderen lidt, er farverne på skærmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Phonearena.com har haft tid til at teste kameraet, uden at falde ned af stolen over resultaterne, men som helhed er telefonen meget imponerende, lyder vurderingen. En telefon, som uden tvivl vil skille sig ud fra mængden i 2013, skriver anmelderen.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad Samsung, HTC og andre producenter har oppe i ærmet, når de lancerer deres flagskibsmodeller for 2013 i løbet af foråret.

Xperia Z forventes at koste over 5.000 kroner og skulle være i danske butikker i løbet af marts måned.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
15. februar 2013 kl. 13:08

Jeg syntes egentlig denne telefon så spændende ud, men har så set i et preview (sikkert engadget) at den ikke har en fysisk knap til kameraet, sikkert fordi det ville være svært/dyrt at gøre vandtæt. Det er for mig en dealbreaker.

8
15. februar 2013 kl. 12:07

Har allerede forudbestilt den i england. Glæder mig til at få den.

7
15. februar 2013 kl. 10:50

Jeg skal ikke have noget under 5 tommer. Kører på én Note med +5 skærm. Én rigtig arbejdes/ingeniør mobil. De tegninger i A3 og A2 den har vist er ikke småting. Er luksus til datablade i A4 format.

Samtidig kan den være i én brystlomme. Har ikke set nogen brystlommer i iPad størrelse.

Benny

3
15. februar 2013 kl. 00:14

Ikke næsten, men helt klart unødvendig høj tæthed efter min mening. De har sikkert mest gjort det fordi de så kan slappe "full HD" på æsken; men hvilken forskel vil det lige gøre om man afspiller film i 1080p eller noget andet hvor man heller ikke kan se de enkelte pixels? Sikkert ikke rigtig nogen.

1
14. februar 2013 kl. 18:12

Bare ærgerligt at den er på 5", min SGS3 er stor nok med sine 4,7". I mine øjne er det salgsgas så de kan køre på fuld HD skærmen. Ellers lækker telefon!

5
15. februar 2013 kl. 09:46

Ja jeg vil gerne bare have en top model på 4" men det er der ikke rigtigt nogen der laver mere :(

6
15. februar 2013 kl. 09:52

Problemet med HTC's modeller er at de er hamrende langsomme. Jeg købte en HTC One V, og den er langsom. Virkelig langsom. Jeg skal genstarte flere gange om dagen for at jeg kan loade SMS'er osv.

Jeg ville være mægtigt interesseret i at nogen ville udgive en ordenligt telefon med fuldt tastatur. De der skærm-tastaturer er bare ikke brugbart.

2
14. februar 2013 kl. 19:35

...på den anden side den er jo IP67.