Sony indrømmer nyt hackerangreb: Yderligere 24,6 millioner brugeres data i fare

Oveni hackerindbruddet mod Sonys Playstation Network er nu også brugerne af Sony Online Entertainment ramt. Tusindvis af europæiske kunder kan have fået deres bankoplysninger stjålet.

Sonys internetdivision er nu ramt af den anden store sikkerhedsskandale inden for blot to uger. Først blev cirka 77 millioner brugeres personlige data kompromitteret i et hackerindbrud hos Sonys Playstation Network og Qriocity. Nu afslører Sony, at også Sony Online Entertainment er blevet ramt.

Ifølge Sony kan hackerne her have fået fat i 24,6 millioner brugeres oplysninger, som omfatter fødselsdatoer, telefonnumre, adresser samt brugernavn og krypterede kodeord.

Efter det første indbrud hos Playstation Network advarede Sony om, at hackerne muligvis også kunne have fået fat i delvise kreditkortoplysninger. Denne gang kommer Sony med en direkte advarsel til selskabets europæiske kunder.

Læs også: Sony: Hackerne stjal alle brugernavne og adgangskoder

Hackerne har nemlig også haft adgang til at stjæle en forældet kundedatabase fra 2007, som blandt andet indeholder betalingskortoplysninger fra 12.700 kunder uden for USA.

Dertil kommer cirka 10.700 kunders bankoplysninger, som omfatter kontonumre og adresser. De berørte kunder kommer ifølge Sony fra Holland, Spanien, Tyskland og Østrig.

Sony Online Entertainment er Sonys online-enhed, som står bag flere onlinespil som eksempelvis Everquest. Ligesom det var tilfældet, da Sony opdagede indbruddet hos Playstation Network, har Sony lukket helt ned for alle Sony Online Entertainment-tjenester.

Samtidig har Sony hyret et eksternt sikkerhedsfirma og vil nu opgradere sikkerheden på netværket. Med potentielt over 100 millioner brugeres oplysninger kompromitteret, kan indbruddene hos Sony være blandt de største datatyverier nogensinde, hvis hackerne stjal de informationer, de havde adgang til.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Jul Jönsson

I guess that somebody's mad at Sony.

Det er da altid noget jeg ikke har en bruger hos dem eller en PS for den sags skyld. Ikke at jeg siger Sony har været for dårlige til sikkerheden, der kan ske fejl med store systemer. Der vil stort set altid være en vej ind.

Men inden jeg roder mig mere ind i ting jeg ikke helt ved, vil jeg nok bare stoppe og konkludere: Ikke særligt fedt for folk med brugere hos Sony.

  • 0
  • 0
#2 Klaus Skelbæk Madsen

Det værste ved det, er at de skriver i pressemeddelelsen at det skete d. 16/17. april, og i updaten til den, at de opdagede det mindre end 24 timer inden de sendte pressemeddelsen ud.

Dvs. en halv måned med indbrud i deres systemer, uden de har opdaget det?

Bare ikke godt nok!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere