Sony: Hybriddiske har for lidt flashhukommelse

Ifølge Sony er der endnu ingen gevinst at hente ved harddiske med indbygget flashhukommelse.

Elektronikproducenten Sonys pc-afdeling vil indtil videre ikke spilde kræfter på at gøre plads til de såkaldte hybriddiske i selskabets bærbare pc'er. Ifølge Sony er den indbyggede flashhukommelse indtil videre for lille til at gøre en mærkbar forskel.

Hybriddiskene kombinerer en traditionel harddisk med et lager af chipbaseret flashhukommelse, der skal fungere som en buffer, som systemet kan læse fra og skrive til hurtigere, og i bærbare pc'er kan teknologien samtidig hjælpe med at reducere strømforbruget.

Samsung er blandt de producenter, der har lanceret hybriddiske, men modellerne har endnu kun et flashlager på 256 megabyte.

»Det er for lidt til at gøre en reel forskel. Så snart 521 megabyte eller endnu bedre én gigabyte kommer på markedet, så vil vi overveje at bruge dem,« siger en talsmand for Sony til ZDNet UK.

Ligesom Hewlett-Packard vil Sony heller ikke på nuværende tidspunkt lancere pc-modeller med Intels indbyggede flashlager Turbo Memory. Sony begrunder beslutningen med, at Microsofts styresystem Windows Vista endnu ikke har den nødvendige understøttelse af teknologien. Det afvises dog af Intel, skriver ZDNet UK.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Stein Sandal

Fordelen ved det ekstra lager er, at det er baseret på flashhukommelse, som i modsætning til den generelle systemhukommelse (RAM) bevarer data uden at få tilført strøm. Med andre ord giver flashlageret mulighed for at lagre data i en hurtigere chipbaseret hukommelse, selvom pc'en er slukket.

Flashlageret fungerer derfor ikke en som ekstra RAM-pulje, men snarere som en ekstra harddisk. RAM'en er forsat den primære arbejdshukommelse, mens flashlageret mere er en slags avanceret diskcache.

Hvordan det i praksis fungerer mht. hvilke data systemet lagrer på flashlageret, det har jeg ikke selv eksperimenteret med. Men jeg vil give Sony ret i, at 256 megabyte ikke rykker ret meget, medmindre systemet virkelig er påpasselig med at udvælge de rigtige data. Hvis det eksempelvis er swap, der ryger i flashlageret, så er 256 megabyte en dråbe i havet for en Windows Vista-session.

  • 0
  • 0
#4 Poul-Henning Kamp Blogger

De opstod kun fordi Microsoft pressede på og lovede guld og grønne skove til producenterne.

Størrelsen på FLASH delen er tilpasset hvad Microsoft sagde de skulle bruge og da det så kom til stykket kunne de ikke klare sig med så lidt og derfor sutter konceptet, ganske som Sony har påpeget.

Selve konceptet er et misfoster der prøver at plastre hen over dårlig kerne-design i Windows der, uanset hvad man ellers prøver på, ikke kan holde fingrene fra disken i tide og utide.

Poul-Henning (Med sin "Jeg har brugt 10 år på FreeBSD's disksystem" hat på)

  • 0
  • 0
#5 Jesper Stein Sandal

Ja, jeg har aldrig forstået, hvorfor Windows insisterer på at swappe på den mest ubelejlige måde, uanset hvor meget RAM man smider i maskinen. Eller hvorfor man som bruger først skal vente under opstarten på, at alt muligt overflødigt bliver læst ind i RAM'en, hvorefter man senere skal vente, når de bliver skrevet til swap. Man skulle tro, at det var muligt at forbedre den proces uden at forstyrre essensen af Windows.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere