Sony: Hackerne stjal alle brugernavne og adgangskoder

27. april 2011 kl. 09:582
Brugerne bør indtil videre regne med, at hackerne har fået fat i alle data, inklusive kreditkortoplysninger, advarer Sony. Det gælder samtlige brugere af Sonys Playstation Network og Qriocity.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Samtlige brugere af Sonys to tjenester Playstation Network og Qriocity bør indtil videre regne med, at alle oplysninger, brugerne har videregivet til Sony, er blevet stjålet i forbindelse med et hackerangreb, der fandt sted mellem den 17. og den 19. april.

Det oplyser Sony i en meddelelse på selskabets Playstation-blog. Sony oplyste tidligere på ugen, at netværket var blevet hacket, men selskabet havde på daværende tidspunkt ikke overblik over omfanget.

Nu oplyser Sony, at hackerne sandsynligvis er sluppet af sted med information om samtlige brugere. Det inkluderer blandt andet brugernavne og adgangskoder samt alle profiloplysninger som fødselsdato og adresse.

Sony vurderer også, at hackerne kan have fået fat i kontooplysninger tilknyttet brugerprofilerne. Det vil sige købshistorik og adresser tilknyttet kreditkort. Sony er endnu ikke sikker på, hvorvidt hackerne har fået fat på kreditkortnumre og udløbsdatoer, men råder brugerne til at antage, at deres kreditkortoplysninger kan være kompromitteret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis kreditkortoplysningerne er stjålet, så inkluderer det ifølge Sony dog ikke sikkerhedskoderne, men udelukkende kreditkortnummer og udløbsdato, hvilket dog ikke fuldstændig blokerer for misbrug.

Da alle profiloplysninger ser ud til at være blevet stjålet, opfordrer Sony brugerne til at være på vagt over for mulige svindelnumre både via e-mail, telefon og brev.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. april 2011 kl. 12:42

Det burde koste en pæn erstatning fra Sony til samtlige medlemmer. Og hvordan skal jeg nogensinde kunne stole på at lade mine oplysninger gå til dem igen nu?

2
27. april 2011 kl. 14:49

Du skal stole på dem på samme måde som alle andre du giver oplysninger til online.

Andre er blevet hacket over tidernes løb, andre vil blive hacket fremover også.