Sony-hack: Mistænker Nordkorea

1. december 2014 kl. 09:041
Sony-hack: Mistænker Nordkorea
Illustration: screendump.
Det lille lukkede diktatur, Nordkorea, er sure på Sony over filmen "The Interview", og det kan være grunden til, at Sony i sidste uge blev hacket.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sony Pictures Entertainment undersøger nu om hackerne, der i sidste uge angreb og slog studiets computernetværk ud, arbejder sammen med den nordkoreanske regering. Det skriver Reuters.

Angrebet skete en måned før Sony Pictures Entertainment, en underafdeling til Sony Corp, udgiver ”The Interview”. Filmen er en komedie, der handler om to journalister, der er rekrutteret af CIA til at snigmyrde den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un.

Nordkorea har allerede haft riven ude efter Sony og kaldt filmen en åbenlys sponsorering af terrorisme og en krigshandling. Det skete i et brev til FNs generalsekretær Ban Ki Moon i juni.

Sonys computersystemer gik ned mandag for en uge siden, og inden da gik skærmene i sort, med røde dødningehoveder og frasen ”Hacked by #GOP,” som formentligt står for Guardians of Peace.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag kom det frem, at Sony og sikkerhedskonsulenter undersøgte muligheden for, at nogen arbejdede på vegne af Nordkorea, muligvis Kina. Re/code har ikke bekræftet en forbindelse til Nordkorea, men det er heller ikke udelukket.

En anden kilde har sagt, at Sony undersøger alle muligheder, og siger samtidig, at der ikke er set forbindelser til Nordkorea.

”The Interview” forventes at udkomme i de amerikanske biografer 25. december. Filmen har James Franco i hovedrollen som en talkshow-vært, som Kim Jong Un nyder at se. Seth Rogen spiller showets producer, og da de to bliver tilbudt et sjældent interview med diktatoren vil CIA have at de myrder ham.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. december 2014 kl. 00:50

Så hvad peger reelt i retning af Nordkorea..?

Der er en uspecificeret trussel og noget rutinemæssigt aggressiv retorik.

Hvorfor iøvrigt ingen detaljer om dokumenter som påstås stjålet?

Der er udgivet en liste med 37,9 millioner af slagsen, samt opfordring til at tage kontakt hvis man kan bruge noget..