Sony-hack: Mistænker Nordkorea

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Det lille lukkede diktatur, Nordkorea, er sure på Sony over filmen "The Interview", og det kan være grunden til, at Sony i sidste uge blev hacket.

Sony Pictures Entertainment undersøger nu om hackerne, der i sidste uge angreb og slog studiets computernetværk ud, arbejder sammen med den nordkoreanske regering. Det skriver Reuters.

Angrebet skete en måned før Sony Pictures Entertainment, en underafdeling til Sony Corp, udgiver ”The Interview”. Filmen er en komedie, der handler om to journalister, der er rekrutteret af CIA til at snigmyrde den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un.

Læs også: Sony-selskab lukker ned efter omfattende hackerangreb

Nordkorea har allerede haft riven ude efter Sony og kaldt filmen en åbenlys sponsorering af terrorisme og en krigshandling. Det skete i et brev til FNs generalsekretær Ban Ki Moon i juni.

Sonys computersystemer gik ned mandag for en uge siden, og inden da gik skærmene i sort, med røde dødningehoveder og frasen ”Hacked by #GOP,” som formentligt står for Guardians of Peace.

Fredag kom det frem, at Sony og sikkerhedskonsulenter undersøgte muligheden for, at nogen arbejdede på vegne af Nordkorea, muligvis Kina. Re/code har ikke bekræftet en forbindelse til Nordkorea, men det er heller ikke udelukket.

En anden kilde har sagt, at Sony undersøger alle muligheder, og siger samtidig, at der ikke er set forbindelser til Nordkorea.

”The Interview” forventes at udkomme i de amerikanske biografer 25. december. Filmen har James Franco i hovedrollen som en talkshow-vært, som Kim Jong Un nyder at se. Seth Rogen spiller showets producer, og da de to bliver tilbudt et sjældent interview med diktatoren vil CIA have at de myrder ham.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steffen Tor Jensen

Så hvad peger reelt i retning af Nordkorea..?

Der er en uspecificeret trussel og noget rutinemæssigt aggressiv retorik.

Hvorfor iøvrigt ingen detaljer om dokumenter som påstås stjålet?

Der er udgivet en liste med 37,9 millioner af slagsen, samt opfordring til at tage kontakt hvis man kan bruge noget..

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere