Sony-hack er måske historiens værste virksomheds-indbrud på nettet

4. december 2014 kl. 15:2512
De lækkede filer afslører en lang række forretningshemmeligheder, fortrolige oplysninger om Sony-ansatte samt et hidtil ikke-offentliggjort afsnit af tv-serien Breaking Bad.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da Sony Pictures blev hacket i sidste uge, fik virksomheden stjålet omkring 100 TB data, og nu afslører en gennemgang af blot 40 GB, at lækket måske er et af de værste, der er overgået en virksomhed i historien.

Det skriver amerikanske Buzzfeed, som minutiøst har gennemgået de lækkede filer.

Filerne indeholder blandt andet fortrolige oplysninger om kriminelle baggrundstjek, sundhedsoplysninger, lønforhandlinger og lægeerklæringer for ansatte hos Sony Pictures. Der er regneark med lønoplysninger på 6.800 ansatte over hele verden samt social security-numre på 3.500 amerikanske medarbejdere ifølge Buzzfeed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er der også en omfattende beskrivelse af virksomhedens forretningsaktiviteter med alt lige fra manuskriptet til et ikke-offentliggjort pilotafsnit af tv-serien Breaking Bad til salgsmøder med lokale tv-direktører.

Det er hackergruppen Guardians of Peace, der har taget ansvaret for angrebet på Sony Pictures, og den truer nu med at offentliggøre samtlige af de 100 TB data, når den har fundet en tilstrækkelig stor distributionskanal.

Hackerne har også tidligere offentliggjort fem endnu ikke offentliggjorte Sony-film i høj kvalitet.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
5. december 2014 kl. 11:07

... er det vel at Sony ikke selv formår at gøre noget for at sikre de data. Lidt kryptering og lidt DLP burde nå ganske langt. Ignorerer du sikkerhed, når du ved du er målskive af en hvis størrelse, så må det være en slet selvvalgt risikoprofil.

3
5. december 2014 kl. 01:32

En ting er at de nu igen er blevet hacker. det store spørgsmål er nu mere, hvordan i alverden kan man sende så meget data uden det værker mistanke og bliver stoppet langt tidligere.

4
5. december 2014 kl. 07:45

Det ville tage 17 år på min 12/2 forbindelse at sende så mange data "ud" herfra. Heraf kan man nok konkludere at Sony har en noget hurtigere forbindelse :-)

8
5. december 2014 kl. 12:19

Uanset om forbindelsen er hurtigere, så burde det stadig være ret åbentlyst, når man sender så meget data. Du kan jo ikke lige frem skjule det i et dns kald

2
4. december 2014 kl. 21:37

Også kunne de side sammen med Breivik, de har jo lavet noget som er lige så slem.

Tænker du nogen gange over hvad du skriver inden du poster :-)

Uden at jeg vil retfærdigøre det skete

  • vil jeg mene at Sony selv, med deres opførelser over for kunder, er skyld i at de må stå på mål for så mange hackerangreb.

Og de burde vel have lært den på den hårde måde fra sidst gang, og øget sikkerheden så dette ikke var muligt.

5
5. december 2014 kl. 08:45

@Bent Jensen

"vil jeg mene at Sony selv, med deres opførelser over for kunder, er skyld i at de må stå på mål for så mange hackerangreb."

Jeg fik desværre ret i min formodning om at der er mange på version2 der ikke kender forskel på "dit og mit".

"Ja hvis det var i Norge var det maximal 21 år. Også kunne de side sammen med Breivik, de har jo lavet noget som er lige så slem." At du syntes Norge og Breivik skal være parameter for fremtidige domme må stå for din egen regning.

7
5. december 2014 kl. 12:06

Jeg fik desværre ret i min formodning om at der er mange på version2 der ikke kender forskel på "dit og mit".

Jo det tror jeg de fleste gør. Men vi er måske nok flere som mener, at personfarligt kriminalitet skal straffes højere ind økonomisk. Og hvis døren lige som sidst ikke var ordenligt låst, og alle kontanterne lå på køkkenbordet, så var det nok nærmere ran ind tyveri.

Må så spørge hvor mange gange livtid bestyrelsen i SONY skal have, for ikke at sikker deres vigtige data. Tænker her på persondata. De film og andet som er hentet og måske koster lidt på bundlinjen, synes jeg engenligt er en fornuftigt dummebøde.

Eller mener du som i hacker sagen at de største synder var nogen amatør hacker, da de åbenbart blev fanget. Eller politiet og CSC som åbenbart lader det ske på grund af sløseri og slendrian.

9
5. december 2014 kl. 13:35

Jeg må jo så antage og du syntes det er i orden at stjæle selvom du godt ved hvad der er dit og mit. Du har i hvertfald ikke skrevet noget andet.

Og hvad der skal traffes højest er en anden diskussion. Jeg går ikke ud fra Sony-hackerne er fra Danmark eller Norge så hvorfor du bliver ved med at skrive noget om det ved jeg ikke, ved du hvor de er fra?

Og igen taler du om dem der er blevet hacket har syndet og sløset, det ændre ikke på at der er nogle der har begået noget ulovligt i første omgang, prøv at tage stilling til det.

1
4. december 2014 kl. 19:16

Jeg håber de bliver fanget og får straffe på mellem 50 år til livstid.

10
5. december 2014 kl. 15:44

Jeg må jo så antage og du syntes det er i orden at stjæle selvom du godt ved hvad der er dit og mit.

Hvor får du dog den besynderlige antagelse fra? Hvis du havde nøjedes med at skrive:

Jeg håber de bliver fanget og får straffe

så havde Bent nok ikke været uenig med dig. Det er dit fuldstændigt disproportionale ønske om strafudmåling der, i hvert fald for mit vedkommende, har afgjort hvad vej tommelen skulle vende.

11
5. december 2014 kl. 16:04

Hvor får du dog den besynderlige antagelse fra?

Netop fordi han overhovedet ikke vil tage stilling til om det er forkert eller ej, ligesom du hellere ikke gør.

Hvis du havde nøjedes med at skrive:
"Jeg håber de bliver fanget og får straffe"

hvad, 20 dage betinget?

12
7. december 2014 kl. 23:45

"Netop fordi han overhovedet ikke vil tage stilling til om det er forkert eller ej, ligesom du hellere ikke gør."

Så du har ikke læst min kommentar, eller er jeg for dårligt til at udtrykke mig ?

"hvad, 20 dage betinget?"

Nok noget i mellem det og 50 år til livstid.

Du farer da helt op i blækhuset, uden at læse hvad folk skriver, men dig om det.

Hvis det er 12-13 års knægt som det nok helt sikker ikke er, vil du så sætte ham eller hans forældre i fængsel resten af livet. Når man til sammenligning får 12 år for at sprøjte skum i halsen på en kvinde.

Aller først skal de vel findes, hvis det er agenter fra Nordkorea vil du så A eller tæppebombe dem, som den nye forsvarsministre fra USA også har ment ?