Sony frasælger sin spiludviklingsafdeling - skal nu også udvikle til Xbox One

Illustration:
Sony Online Entertainment er blevet solgt til et investeringsfirma. Afdelingen, der bl.a. står bag EverQuest, skal nu også til at udvikle Xbox One-spil.

Udviklingsafdelingen Sony Online Entertainment er blevet solgt til et amerikansk investeringsfirma. Her skal afdelingen, der fremover vil hedde Daybreak Game Company, nu bl.a. udvikle spil til Xbox One, skriver Wired.

Sony Online Entertainment har bl.a. stået bag titler som EverQuest, PlanetSide 2, DC Universe Online og senest zombiespillet H1Z1.

»Kan ikke vente med at producere Xbox One-spil!,« skriver John Smedley - nu forhenværende direktør for Sony Online - på Twitter. Han bliver i virksomheden som direktør for Daybreak Game Company.

John Smedley udtaler, at virksomheden vil fokusere på at bringe spilporteføljen til nye platforme. Det inkluderer udover Xbox-platformen også mobile enheder. Der vil ikke være nogle ændringer for spillerne, lyder det i en besked fra spilstudiet på et Sony-forum. Det er business as usual

Inversteringsfirmaet, der har opkøbt spiludviklingsafdelingen, hedder Columbus Nova. Firmaet købte spilstudiet Harmonix fra Viacom i 2010.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Sune Foldager

Overskriften er ret misvisende. Når man skriver "frasælger sin spiludviklingsafdeling" lyder det som om det er det hele, og det er jo slet ikke tilfældet. Det er en lille underafdeling det drejer sig om, ikke Sony Computer Entertainment World Wide Studios.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere