Sony Ericssons Android-mobil: 1 GHz, 8 megapixel og fire tommer touch

Sony Ericssons første Android-mobil byder blandt andet på 8,1 megapixel kamera, fire tommer touchskærm og en 1 GHz-processor. Men Android 2.0 er ikke at finde i telefonen.

Den første smartphone fra Sony Ericsson med Googles mobile styresystem Android, Xperia X10, blev præsenteret i går tirsdag, og den er flagskibet i flåden af nye telefoner fra Sony Ericsson, der kommer i første halvdel af 2010.

På hardwaresiden gemmer Xperia X10 blandt andet på et 8,1 megapixel kamera, en WVGA-touchskærm på fire tommer og A-GPS. Arbejdshesten i telefonen er en 1 GHz ARM Snapdragon-processor fra Qualcomm, hvilket i hvert fald på papiret er hurtigere end de processorer, konkurrenterne bruger.

Selvom version 2.0 af Android er på gaden og allerede nu findes i Motorolas Android-telefon Droid, oplyser Sony Ericsson, at Xperia X10 fødes med Android 1.6, også kendt som Donut.

Planer om en eventuel efterfølgende udrulning af Android 2.0 til Xperia X10 fremgår i skrivende stund ikke af Sony Ericssons oplysninger.

På softwaresiden byder telefonen naturligvis også på Googles kendte tjenester som Maps, Search, Gmail, Calendar og så videre, ligesom der er understøttelse for Microsofts Exchange Activesync til e-mail-synkronisering med Exchange.

Samtidig har Sony Ericsson været i værkstedet for at arbejde på sit egen grænseflade til multimedie og sociale medier, som de har døbt henholdsvis Mediascape og Timescape. Mediascape står for medier som Youtube, mens Timescape samler Facebook, Twitter og lignende.

Ifølge Sony Ericsson har man sørget for, at det skal være så nemt så muligt at forbinde kontakter fra sociale medier i Timescape med multimedier i Mediascape, eksempelvis ved hjælp af en ansigtsgenkendelse, der kan genkende op til fem personer i et billede og knytte dem til kontakterne i telefonen.

Sony Ericssons nyudviklede platform UX ligger under hele herligheden og skal ifølge virksomheden sikre, at brugeroplevelsen bliver optimal i snittet mellem brugerfladen og integrationen med de forskellige medietyper.

Se det vedhæftede galleri for et kig på Sony Ericssons kommende Android-telefon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jens Schumacher

enig. ingen android 2 = intet køb. (jeg viller ellers købe netop Xperia X10.) Men så må jeg jo vente på at htc kommer med en snapdragon android 2.0 tlf.

  • 0
  • 0
Kenni Lund

Jeg ville ikke have noget problem med at købe den. Det underliggende system er jo Android, som er åbent. Så længe at hardwaren er i orden, så er software det mindste problem.

Hvis du er fiks, kan du selv kompilere styresystemet (v1.5, v1.6, v2.0) med de nødvendige drivere. Og hvis du ikke har tid, lyst eller interesse i at gøre det, så er der stensikkert andre som allerede har gjort det og lagt en færdig firmware ud på nettet til dig.

Min HTC Magic er født med v1.5, men v1.6 kører super godt på den og (en meget tidlig udgave af) v2.0 kører da også - omend ikke specielt hurtigt. Men det kunne en 1GHz processor som den i denne Sony Ericsson nok rette op på :)

http://forum.xda-developers.com er stedet at finde tutorials og roms, hvis man ikke er tilfreds med standard-softwaren.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere